Declaratiile lui Daianu dupa prezentarea sa la DNA
Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-BanciPresedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Daianu, a declarat miercuri ca nu stia de OUG despre care DNA spune ca ar fi fost data pentru a favoriza interesele ASF, insa stia ca exista in Parlament "o legislatie care trebuia sa fie modificata".
Declaratia a fost facuta de Daianu dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie, timp de aproximativ trei ore si jumatate, in calitate de martor, in dosarul "Carpatica", in care sunt cercetati fostul sef al ASF Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea, Laura Chitoiu, Marian Mirzac si Radu Mustatea.
Daianu a precizat ca legislatia urma sa fie schimbata "pentru ca erau probleme legate de incompatibilitati, chiar de conflicte de interese, de ceea ce asigura eligibilitatea unei persoane din punct de vedere profesional".
Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara a adaugat ca el nu a semnat un angajament de confidentialitate, despre care exista informatii ca ar fi fost impus angajatilor ASF, imediat dupa demararea anchetei in cazul Laurei Chitoiu.
"Eu nu semnez un asemenea acord de confidentialitate, un asemenea angajament. Acest angajament este semnat de fiecare lucrator din ASF atunci cand vine la aceasta institutie. Sunt persoane care au facut parte din cele trei entitati comasate si care nu au semnat acel angajament, desi si aici trebuie sa nuantez. Dupa ce a avut loc o evaluare si au fost validate anumite persoane care au facut parte din fostele trei entitati, exista noi pozitii. Pentru noile pozitii au semnat acest angajament aceste persoane", a precizat Daniel Daianu.
Continuarea, in ZF.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des