Ungaria amendeaza 35 de banci cu 5,3 milioane de dolari
Data publicarii: 14-03-2014 | Finante-BanciBanca Centrala a Ungariei a amendat, joi, 35 de institutii de creditare cu 1,2 miliarde de forinti (5,3 milioane de dolari) pentru schimbarea unilaterala a conditiilor serviciilor financiare in 2013, ceea ce a dus la majorarea costurilor pentru clienti, transmite Dow Jones Newswires.
'Amenzile sunt atat de mari, incat ar putea servi ca masuri eficiente de prevenire', a declarat viceguvernatorul László Windisch, responsabil in cadrul Bancii Ungariei cu protectia consumatorilor.
Cele mai mari amenzi, de 98 milioane de forinti fiecare, au primit OTP Bank Nyrt (cea mai mare banca din Ungaria), Erste Bank Zrt (subsidiara locala a grupului austriac Erste Group Bank AG), Raiffeisen Bank Zrt (subsidiara Raiffeisen Bank International AG), si MKB Bank Zrt, detinuta de grupul german Bayerische Landesbank AG.
Bancile amendate trebuie sa inapoieze clientilor venitul suplimentar obtinut in urma majorarii comisioanelor, a declarat Windisch, intr-o conferinta de presa.
Cateva mii de consumatori ar fi fost afectati de majorarea comisioanelor, iar bancile ar putea fi nevoite sa inapoieze in total aproximativ 10 miliarde de forinti, a adaugat oficialul de la Budapesta.
Banca Centrala a Ungariei sustine ca institutiile de creditare au incalcat drepturile consumatorilor prin schimbarea comisioanelor percepute, a costurilor si a conditiilor serviciilor financiare fara a oferi motive pentru astfel de decizii. Bancile nu ar fi trebuit sa schimbe metodele de calcul pentru costurile cuprinse in contractele existente si nu ar fi trebuit sa introduca noi costuri la contractele existente, a declarat viceguvernatorul Bancii Ungariei.
Continuarea, pe Economica
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii