Cum optimizezi relatia dintre costurile de calitate si marja de profit
Data publicarii: 25-02-2014 | AfaceriStudiile la nivel international indica faptul ca defectele de productie si costurile de calitate pot ajunge sa reprezinte pana la 30% din cifra de afaceri, astfel incat orice scadere a acestui cuantum reprezinta direct profituri mai mari. Astfel, prin cresterea cu aproximativ 5-10% a costurilor de prevenire a defectelor se pot obtine economii cu peste 20% la costurile de identificare a defectelor si la cele antrenate de remedierea lor, astfel incat per ansamblu, costurile calitatii se reduc considerabil.
"Una dintre marile probleme cu care se confrunta companiile este cea legata de costurile De mentinere a calitatii, respectiv de costurile de remediere a defectelor de calitate - iar reducerea lor inseamna in mod direct un profit mai mare”, explica Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.
Solutia ERP de la Wizrom permite reducerea cu peste 20% a costurilor de remediere a defectelor de productie, datorita capacitatii de a le oferi managerilor un project management imbunatatit, precum si instrumentele de asigurare si control de calitate.
"Managerii care urmaresc acest indicator de cost au in WizPro ERP un instrument de mare folos in eficientizarea planificarii productiei, astfel incat sa asigure un maxim de calitate pe tot fluxul de productie si in controlul calitatii post-productie. Potentialul de crestere a profiturilor este substantial. Putem sa ne imaginam o companie care inregistreaza in mod traditional o marja a profitului net de pana la 10% si apoi sa calculam care ar fi profitul daca 10-15% din costul operational ar fi redus”, spune Adrian Bodomoiu.
In atingerea acestui obiectiv, managerii pot utiliza solutia ERP de la Wizrom pentru a modela si planifica resursele si etapele procesului de productie, pentru a stabili obiectivele, a aloca si controla termenele de executie, respectiv pentru a asigura verificarea stricta a resurselor, produselor si serviciilor in procesele de achizitie, productie si distributie.
In actualul context economic, un astfel de instrument de management poate face diferenta intre a raporta profit si a cere insolventa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii