Cum optimizezi relatia dintre costurile de calitate si marja de profit
Data publicarii: 25-02-2014 | AfaceriStudiile la nivel international indica faptul ca defectele de productie si costurile de calitate pot ajunge sa reprezinte pana la 30% din cifra de afaceri, astfel incat orice scadere a acestui cuantum reprezinta direct profituri mai mari. Astfel, prin cresterea cu aproximativ 5-10% a costurilor de prevenire a defectelor se pot obtine economii cu peste 20% la costurile de identificare a defectelor si la cele antrenate de remedierea lor, astfel incat per ansamblu, costurile calitatii se reduc considerabil.
"Una dintre marile probleme cu care se confrunta companiile este cea legata de costurile De mentinere a calitatii, respectiv de costurile de remediere a defectelor de calitate - iar reducerea lor inseamna in mod direct un profit mai mare”, explica Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.
Solutia ERP de la Wizrom permite reducerea cu peste 20% a costurilor de remediere a defectelor de productie, datorita capacitatii de a le oferi managerilor un project management imbunatatit, precum si instrumentele de asigurare si control de calitate.
"Managerii care urmaresc acest indicator de cost au in WizPro ERP un instrument de mare folos in eficientizarea planificarii productiei, astfel incat sa asigure un maxim de calitate pe tot fluxul de productie si in controlul calitatii post-productie. Potentialul de crestere a profiturilor este substantial. Putem sa ne imaginam o companie care inregistreaza in mod traditional o marja a profitului net de pana la 10% si apoi sa calculam care ar fi profitul daca 10-15% din costul operational ar fi redus”, spune Adrian Bodomoiu.
In atingerea acestui obiectiv, managerii pot utiliza solutia ERP de la Wizrom pentru a modela si planifica resursele si etapele procesului de productie, pentru a stabili obiectivele, a aloca si controla termenele de executie, respectiv pentru a asigura verificarea stricta a resurselor, produselor si serviciilor in procesele de achizitie, productie si distributie.
In actualul context economic, un astfel de instrument de management poate face diferenta intre a raporta profit si a cere insolventa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani