Aegon si-a crescut vanzarile in 2013
Data publicarii: 24-02-2014 | Finante-BanciGrupul Aegon a inregistrat in 2013 un profit brut de 1,945 miliarde euro, insemnand o crestere de 5% fata de nivelul anului trecut, datorata in principal volumului mare de vanzari.
In ultimul trimestru al anului 2013, Grupul Aegon a avut un profit brut de 491 milioane euro, cu 7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2012. Business-ul Aegon a inregistrat o traiectorie ascendenta in ciuda scaderii venitului net la 174 milioane de euro, generata de fluctuatiile valorii de piata a instrumentelor financiare. Totodata, rentabilitatea capitalului s-a pastrat la 7,4%.
In cazul vanzarilor la nivel de grup, s-a observat o crestere de 6% in 2013 fata de anul anterior, generand un volum de prime brute subscrise in valoare de 7,151 miliarde de euro. In pietele din Regatul Unit al Marii Britanii si Olanda s-a inregistrat in ultimul trimestru o scadere a vanzarilor de asigurari de viata de 29%, respectiv de 6% in sectorul asigurarilor suplimentare de sanatate si de accident. Depozitele brute au atins valoarea de 10,6 miliarde de euro, cu 15% mai mult, iar raportul de solvabilitate a ajuns la 212%, reflectand o pozitie puternica de capital.
"Rezultatele solide din trimestrul al patrulea au definit un an favorabil pentru Aegon si ne-au intarit convingerea ca am contribuit la dezvoltarea unui business profitabil. La fel ca in anul anterior, am obtinut o crestere puternica a profitului si a volumului de vanzari. Profitul net a fost impactat de pierderile generate de fluctuatiile valorii de piata a instrumentelor financiare, in general influentate de tranzactiile de hedging facute pentru a ne proteja pozitia de capital. Mentinerea acesteia, dar si a fluxului de numerar, ne-a permis sa ne dezvoltam business-ul si sa furnizam servicii de calitate clientilor nostri in pietele in care activam.
Vom continua eforturile de inovatie la nivel de organizatie pentru a ne demostra angajamentul de a vinde produse care aduc valoare atat clientilor, cat si companiei. Actiunile care au marcat ultimul trimestru au fost atat consolidarea pozitiei noastre in piata de pensii din Olanda, cat si recunosterea valorii produselor noastre si a calitatii serviciilor in pietele de interes din Statele Unite si Marea Britanie.
Ne face placere sa anuntam un dividend final de 11 eurocenti/actiune, in conformitate cu obiectivul nostru de a sustine cresterea dividendelor, intr-un context economic incert.
Suntem increzatori ca actiunile pe care le-am intreprins, sustinute de pozitia noastra in piata, ne vor permite sa continuam eforturile de a satisface nevoile clientilor nostri.”, a declarat Alex Wynaendts, CEO Aegon.
Anul 2013 a fost unul decisiv pentru Aegon si Romania: compania si-a intarit pozitia pe piata locala prin preluarea portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko. In urma tranzactiei, compania de pensii Aegon SAFPP va deveni al patrulea cel mai mare jucator de pe piata locala de pensii administrate privat, cu aproximativ 670.000 de membri ai fondului de pensii, in timp ce compania de asigurari de viata, Aegon TunZ, va deveni unul dintre primii zece jucatori din Romania. Totodata, Aegon a lansat propria retea de distributie, Aegon Office, cu puncte de lucru in Cluj-Napoca si Bucuresti, dar si noua linie de business dedicata investitorilor, Aegon Private Investments.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani