Salariile ASF ar putea fi reduse la jumatate in 2014
Data publicarii: 19-02-2014 | Finante-BanciSalariile conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) ar putea fi reduse la jumatate in 2014, comparativ cu salariile incasate in 2013, potrivit presedintelui ASF, Dan Radu Rusanu.
'Pentru 2014 vom propune consiliului ASF si comisiei parlamentare de specialitate reducerea salariilor cu 50%', a declarat, marti, presedintele ASF, intr-o conferinta de presa.
El a precizat ca salariile conducerii ASF au fost si in 2013 la jumatate fata de salariile fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in 2012.
In 2012, presedintele CSA, a avut un salariu lunar de aproape 30.000 de euro, in 2012 presedintele ASF a avut un salariu lunar de 14.000 de euro, iar pentru 2014, salariul propus va fi de 7.000 de euro.
Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat, recent, efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in urma unor informatii aparute in presa, potrivit carora un numar important de angajati ai ASF sunt "rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania".
"Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) solicita Parlamentului Romaniei sa infiinteze de urgenta o comisie parlamentara de ancheta a politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Solicitarea survine in urma aparitiei in presa a mai multor informatii cu grad ridicat de credibilitate, care vorbesc de faptul ca un numar important de angajati si consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania, ceea ce alimenteaza suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajarilor si de abandonarea principiilor de competenta profesionala, care ar trebui sa guverneze activitatea acestei institutii de baza a pietei financiare", arata un comunicat al AURSF, remis, la inceputul acestei saptamani, AGERPRES.
Aceleasi informatii din mass-media sugereaza ca, in cadrul ASF, exista salarii brute care ajung pana la zeci de mii de euro lunar, prime de vacanta, de sfarsit de an etc., situatie care ar trebui clarificata, considera AURSF.
AURSF reprezinta consumatorii de servicii financiare in obtinerea de despagubiri pentru daunele suferite prin utilizarea produselor sau serviciilor oferite de banci, companii de asigurari si alte institutii financiare, bancare sau nebancare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman