Interactive Intelligence a inregistrat in 2013 o crestere cu 34% a
Data publicarii: 19-02-2014 | Afaceri
- - Numarul total de comenzi a crescut cu 30% in 2013 fata de anul anterior
- - Numarul de comenzi pentru solutii in cloud a crescut cu 87% in 2013 fata de anul anterior
- - Numarul de comenzi pentru solutii in cloud a reprezentat 50% din numarul total de comenzi, in crestere fata de 35% in 2012
- - Veniturile totale inregistrate in 2013, in crestere cu 34% fata de anul anterior, ajungand la 318,2 mil. dolari
- - Veniturile in avans nefacturate provenite din vanzarea de solutii in cloud au crescut cu 65% fata de anul anterior
Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ), furnizor global de solutii software si servicii dezvoltate pentru a imbunatati experienta clientilor, a publicat rezultatele inregistrate de companie in anul financiar 2013, incheiat la 31 decembrie.
"2013 a fost un an excelent pentru Interactive Intelligence. Am crescut semnificativ numarul comenzilor, veniturile, castigurile si numerarul, continuand totodata sa castigam cota de piata si recunoastere pe piata centrelor de contact. Mai mult decat oricand, multe dintre cele mai mari companii din lume apeleaza la noi pentru a le furniza solutii care sa optimizeze experienta clientilor”, a declarat Dr. Donald Brown, fondator si CEO Interactive Intelligence.
"Privind in perspectiva, suntem foarte optimisti cu privire la pozitia noastra in piata, bazandu-ne pe varietatea si forta ofertei noastre. Ne pastram angajamentul de a inova si intentionam sa investim in continuare in cercetare si dezvoltare, precum si in infrastructura de vanzari. Avand in vedere nivelul puternic de oportunitati la nivel global, pentru 2014 ne asteptam la o crestere cu 20% sau chiar mai mult a numarului total de comenzi, ceea ce reprezinta mai mult decat cresterea neasteptata de 30% inregistrata in 2013. In plus, anticipam o crestere a comenzilor pentru solutii in cloud care sa depaseasca acest numar si sa reprezinte aproximativ 55-60% din numarul total de comenzi inregistrate in 2014”, a mai adaugat Dr. Donald Brown.
Principalele rezultate financiare pentru anul 2013:
Venituri: Veniturile totale au fost de 318,2 mil. dolari, in crestere cu 34% fata de 2012. Veniturile recurente au crescut cu 25%, ajungand la 148 milioane de dolari, incluzand si veniturile din vanzarea de solutii in cloud, care au crescut cu 55% fata de anul anterior si au ajuns la 34,2 mil. de dolari. In 2013, veniturile din vanzarea de produse au fost de 117,7 milioane de dolari, in timp ce veniturile din servicii au fost de 52,6 milioane de dolari, comparativ cu 88,6 mil. dolari, respectiv 30,4 mil. dolari in 2012.
Comenzi: Numarul total al comenzilor a crescut cu 30% in 2013 fata de 2012, comenzile de solutii in cloud crescand cu 87% fata de anul anterior. Compania a semnat 192 de contracte in valoare de peste 250.000$, inclusiv 48 de contracte ce depasesc 1 milion de dolari, in crestere fata de 158, respectiv 42 de contracte semnate in 2012. Comenzile de solutii in cloud au reprezentat 50% din numarul total de comenzi, in crestere fata de 35% in 2012.
Profit operational: Potrivit principiilor contabile general acceptate in SUA (GAAP), profitul operational inregistrat in 2013 a fost de 14,4 mil. dolari, in crestere fata de 1,1 mil. dolari in 2012. Profitul operational exprimat non-GAAP a fost de 26 mil. dolari in 2013, cu o marja operationala exprimata non-GAAP de 8,1%, in crestere fata de un profit operational de 10,2 mil. dolari si o marja operationala de 4,3% in 2012. Impozitul pe venit: Impozitul pe venit pentru intreg anul 2013 a fost de 3,6 mil. dolari. Rata anuala de 27% este mai mica decat cea preconizata, in primul rand ca urmare a creditelor fiscale pentru cercetare si dezvoltare.
Venitul net: Venitul net exprimat GAAP a fost de 9,5 mil. dolari, respectiv 0,45 dolari per actiune, bazat pe o medie ponderata de 21,1 mil. actiuni aflate in circulatie. Aceasta reprezinta o crestere fata de anul 2012, cand venitul net exprimat GAAP a fost de 906.000$, respectiv 0,04$ per actiune, bazat pe o medie ponderata de 20,2 mil. actiuni aflate in circulatie.
Venitul net exprimat non-GAAP a fost de 16,7 mil. dolari, respectiv 0,79$ per actiune, in crestere fata de 2012, cand venitul net exprimat non-GAAP a fost de 10,1 mil. dolari, respectiv 0,50$ per actiune.
Fluxuri de numerar: Pe parcursul intregului an 2013, compania a generat un flux de numerar in valoare de 27,4 mil. dolari din operatiuni si a utilizat 20,8 mil. dolari pentru cheltuieli de capital si 6,1 mil. dolari pentru solutii software pentru uz intern.
"Anul trecut a fost un an bun pentru Interactive Intelligence. Credem ca in 2014 tot mai multe companii vor intelege beneficiile comunicatiilor in cloud, iar Interactive Intelligence va continua sa ofere indrumare si suport pentru evaluarea solutiilor in cloud bazate pe siguranta, securitate si flexibilitate”, a declarat Marcin Grygielski, Manager Teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.
Evenimente recente:
- - Oferta de cloud a Interactive Intelligence a atins cel mai inalt nivel de recunoastere a securitatii datelor din industria PCI (Payment Card Industry).
- - Suita software all-in-one dezvoltata de Interactive Intelligence a obtinut calificarea Lync 2013 pentru interoperabilitate cu serverul Microsoft® Lync™.
- - Interactive Intelligence a primit certificarea de performanta din partea Miercom, pentru solutiile software pentru centrele de contact.
- - Cloud Computing Magazine a oferit Interactive Intelligence premiul Cloud Computing Excellence Award 2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman