Saxo Bank introduce tranzactionarea Futures Spread
Data publicarii: 18-02-2014 | Finante-BanciSaxo Bank, specialistul in tranzactionare si investitii online, isi largeste din nou portofoliul de produse pentru clientii retail si institutionali prin introducerea tranzactiilor futures spread.
Incepand de azi, 18 februarie, clientii vor putea sa tranzactioneze futures spreads pe o multitudine de asseturi pe toate platformele Saxo Bank, inclusiv pe aplicatiile mobile SaxoTrader pentru smartphone si tablete. Introducerea acestui produs in oferta Saxo Bank permite clientilor sai sa tranzactioneze futures spread intramarket si futures spread calendaristice variate pe o serie de contracte cheie care includ aurul, titeiul si alte commodities, dobanzi, titluri de stat si indici bursieri majori. Una dintre atractiile tranzactionarii futures spread este abilitatea de a folosi un singur ordin plasat pentru a muta un contract futures catre urmatoarea data de maturitate, inainte ca acest contract sa expire, fara riscuri de intrerupere sau risc spread.
Patrice Henault, Product Manager pe Futures si Listed Options la Saxo Bank, a declarat: "Un spread calendaristic este definit ca fiind vanzarea unuia sau mai multor contracte la cumpararea unuia sau mai multor contracte futures pe aceeasi piata, dar in luni diferite, de exemplu porumb pe septembrie scurt si porumb pe septembrie lung. Traderul de spread calendaristic se pozitioneaza intre speculator si hedger. In loc sa isi asume riscul fluctuatiilor excesive de preturi, isi asuma riscul diferentelor dintre cele doua luni de tranzactionare. Spreadurile calendaristice sunt mai putin volatile decat alte forme de tranzactionare, inclusiv actiunile, optiunile sau straight futures. Tocmai aceasta volatilitate redusa determina marjele reduse pe spreaduri. Spreadurile se misca mai des, mai viguros si pe un termen mai lung decat alte forme de tranzactionare”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani