Banca Carpatica, profit in crestere cu 77%
Data publicarii: 17-02-2014 | Finante-BanciBanca Comerciala Carpatica (BCC) a raportat pentru anul trecut un profit net de 38 milioane lei (8,59 milioane euro), in crestere cu 77,2% fata de 2012, sustinut de recuperarea creantelor din impozitul amanat de 11,89 milioane lei, iar activele s-au diminuat cu 14%, la 4,06 miliarde lei.
In 2012, profitul net s-a situat la 21,66 milioane lei. Banca Carpatica a realizat in 2013 un profit brut de 26 milioane de lei, cu 5,16% peste nivelul din anul precedent, datorita unei aprecieri a venitului net cu 12% (aproape 24 milioane lei), la 217,15 milioane lei, fiind afectat de costurile de transformare organizationala si de cresterea provizioanelor, se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.
Soldul net al creditelor la Banca Carpatica a crescut cu 4% (44 milioane lei )fata de 2012, la 1,226 miliarde lei, iar cel al depozitelor s-a apreciat cu 12% (306 milioane lei), la 2,82 miliarde lei. Astfel, banca a avut un raport credite/depozite de 55%. Creditele noi acordate companiilor s-au diminuat cu 79 milioane lei, la 530 milioane lei, scadere influentata de procesul de transformare organizationala care a presupus remodelarea fluxurilor si a activitatii de creditare.
"Activitatea bancara dedicata IMM-urilor a dat rezultate bune, iar impreuna cu o crestere sustinuta a activitatii de trezorerie a generat pe parcursul anului venituri nete de 217 milioane lei. Activitatea de restructurare si de reducere a riscurilor au avut un impact asupra profitului brut. Costurile acestor activitati au fost in interesul pe termen lung al bancii chiar daca au limitat profitul inainte de impozitare la 26 milioane de lei", a declarat in comunicat directorul bancii, Johan Gabriels.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice