Apartamente noi in zgarie-nori
Data publicarii: 13-11-2006"Zgarie-nori" si in Romania
In partea de Sud-Est a Capitalei, pe Splaiul Unirii nr. 168 (la intersectia Sos. Mihai Bravu cu cheiul Dambovitei) ia nastere pe o suprafata de teren de 27.000 mp, un nou complex rezidential - Asmita Gardens. Acest proiect promite construirea a 7 blocuri turn care vor avea intre 16 si 24 de etaje (adevarati "zgarie-nori" comparativ cu inaltimea cladirilor din zona).
In total, vor exista 788 de locuinte, atat garsoniere cat si apartamente cu doua, trei sau patru camere. Acestea vor avea suprafete cuprinse intre 67 de metri patrati si 220 de metri patrati, iar pretul lor va fi cuprins intre 51.000 de euro si 200.000 de euro (preturi comparabile cu cele la care sunt vandute acum locuintele din blocurile vechi).
Spre exemplu, o garsoniera de 44 de mp (plus o terasa de 10 mp si spatii comune de 13 mp) costa intre 51.497 si 59.395 de euro, fara TVA, in functie de etaj si de finisaje. Un apartament cu doua camere (114,22 mp) poate fi cumparat cu preturi intre 81.367 si 104.578 de euro, fara TVA. Apartamentele cu patru camere din acest complex au o suprafata de 134,77 mp, la care se adauga terase de 41,42 mp si spatii comune de 43,96 mp, rezultand o suprafata totala de 220,16 mp. Pretul, fara TVA se inscrie intre 167.404 de euro si 188.020 de euro.
Complexul va fi construit cu doua etaje pentru parcare, sala de fitness, jogging, si spatii comerciale. In plus, fiecare cladire va dispue de hidrofor propriu si rezervor de apa, centrala termica si generator de electricitate.
Potrivit agentului imobiliar exclusiv al Asmita Gardens, Colliers International deja au fost precontractate o treime din apartamentele ce vor fi construite in prima faza a proiectului (3 blocuri). Cea de-a doua faza va fi finalizata pana in luna mai 2009 (aceasta cuprinde 4 blocuri).
Credite ipotecare pentru noile locuinte
Vestea buna este ca cine doreste sa achizitioneze un apartament in complexul rezidential Asmita Gardens poate solicita si un credit de la banca. Alpha Bank, fiind finantator al primei faze a acestui proiect acorda si credite ipotecare pentru achizitionarea de locuinte.
Alpha Housing
Putem opta pentru un credit Alpha Housing cu o dobanda fixa in primul an (5,9% pentru un credit in euro) ulterior variabila. Drept urmare, pentru o garsoniera de 59.395 euro trebuie sa dispunem de un avans de 25% (14.849 euro) iar imprumutul solicitat trebuie sa aiba valoarea de 44.546 euro. Pe o perioada maxima de creditare de 25 de ani, rata lunara este de 286,63 euro. Pentru acest credit banca percepe un comision de 2% la acordare; in schimb insa, ne acorda gratuit o polita de asigurare de viata pe toata perioada creditului. Polita de asigurare a imobilului se plateste separat dar este trecuta in cesiunea bancii.
Impreuna cu creditul pentru casa, pentru ca acum se poarta, vine "la pachet" (gratuit) si un card de credit cu un disponibil de pana la 5000 EUR (in echivalent lei) sau 3 salarii lunare nete, pe care il putem utiliza pe Internet si oriunde in lume pentru diverse cumparaturi sau pentru a ne decora noua casa.
Banca cere solicitantului, pentru acordarea creditului, sa aiba varsta minima de 21 de ani si minim un an inscris in cartea de munca. Venitul minim acceptat de Alpha Bank in cazul acestui credit este de 200 euro (pe familie).
Drept avantaje, se poate rambursa anticipat creditul fara perceperea unui comision de plata in avans sau vinde casa achizitionata prin credit, chiar daca este ipotecata in favoarea bancii.
Asmita Gardens ne promite un "perfect view" al orasului, lucru posibil daca ne gandim la amplasamentul privilegiat al cladirilor (la E Lacul Vacaresti iar la N malul Dambovitei). Din pacate trebuie sa asteptam pana in 2008 pentru a putea privi capitala de sus deoarece atunci se vor definitiva lucrarile de constructie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani