Ponta: Scutirea de impozit a profitului reinvestit, unul din obiectivele realizabile
Data publicarii: 20-01-2014 | Finante-BanciPremierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca scutirea de impozit a profitului reinvestit reprezinta unul dintre obiectivele realizabile in 2014.
Intrebat daca propunerea PNL de scutire de impozit pe profitul reinvestit are sanse, Ponta a precizat: "Are foarte mari, pentru ca lucrurile au mers bine in 2013".
"Am stat bine si cu cresterea economica si cu deficitul si cu absorbtia de fonduri europene si atunci evident ca in 2014 putem sa continuam masurile de stimulare pe de o parte a echilibrelor sociale la pensii la salarii, pe de alta parte pentru industria privata. Cresterea exporturilor si cresterea productiei industriale au fost foarte importante si suntem pe acelasi trend crescator. Evident ca ne putem permite cand lucrurile merg bine sa mergem cu asemenea masuri in continuare", a spus Ponta.
El a precizat ca si investitiile au crescut in 2013.
"Am vazut ca si investitiile au crescut in 2013, desi tot felul de oameni se plangeau ca o sa fie dezastru. Nu a fost nicun dezastru, dimpotriva, suntem pe plus", a adaugat Ponta.
"Deci, da, scutirea de impozit a profitului reinvestit e unul din obiectivele realizabile", a subliniat premierul.
El a precizat ca scaderea CAS va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum s-a stabilit.
Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.
"Sunt analize, sunt calcule sa vedem care este impactul bugetar astfel incat, daca din calculele care se fac de Comisia Nationala de Prognoza, Directia de Economie, nu avem un impact bugetar negativ, putem sa o luam ca o masura de relansare economica, bineinteles dupa o decizie in USL, dupa o discutie cu FMI, cu Comisia Europeana", a spus atunci Chitoiu, intrebat daca ia in calcul varianta neimpozitarii profitului reinvestit.
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Guvernului sa sustina in cadrul urmatoarelor negocieri cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.
O misiune a Fondului Monetar Interntional (FMI) va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani