Profitul Citigroup a crescut anul trecut cu 84%
Data publicarii: 17-01-2014 | Finante-BanciProfitul net al Citigroup, a treia mare banca americana, a crescut anul trecut cu 84%, la 13,9 miliarde de dolari, sustinut de o majorare de 10% a veniturilor, la 76,4 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.
n trimestrul al patrulea, profitul net a crescut de peste doua ori, la 2,69 miliarde de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari in urma cu un an, cand banca a inregistrat costuri exceptionale de 653 de milioane de dolari.
Profitul pe actiune din ultimul trimestru al anului a urcat de la 38 de centi la 85 de centi. Excluzand elementele exceptionale acest profit a fost de 82 de centi, sub estimarile analistilor, de 95 de centi.
In urma informatiilor, actiunile Citirgoup au fost tranzactionate in scadere cu 2,5%, in timpul tranzactiilor electronice de la New York.
Veniturile trimestriale, excluzand costuri contabile legate de valoarea datoriilor bancii si a altor elemente, au scazut cu 2%, la 17,9 miliarde de dolari.
Directorul general Michael Corbat a incercat sa reduca costurile si sa sporeasca veniturile, in conditiile presiunilor existente pe pietele de obligatiuni si de schimb valutar.
Eforturile sale au fost afectate de un declin de 15% al incasarilor din operatiuni cu venituri fixe si de 16% in cazul operatiunilor bancare de retail, la nivel mondial.
"Nu am vazut nicio revenire a operatiunilor cu venituri fixe. De asta are nevoie banca", a spus Marty Mosby, analist la compania Guggenheim Securities.
Actiunile Citigroup au inregistrat anul trecut o crestere de 32%, sub avansul de 35% al KBW Bank Index, care include 24 de companii. Titlurile Citigroup au incheiat tranzactiile de miercuri in urcare cu 1,9%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului