Aviva, dupa primele 9 luni ale anului
Data publicarii: 13-11-2006In privinta vanzarilor noi, s-a inregistrat o crestere semnificativa la nivel international: +11%, valoarea acestora ajungand la 21.254 milioane lire sterline. Si produsele de investitii au avut o evolutie foarte buna la nivel de vanzari inregistrandu-se o crestere de 54%, valoarea acestora ajungand la 3.590 milioane lire sterline.
Vanzarile din sectorul bancassurance reprezinta o patrime din totalul vanzarilor, pe acest segment inregistrandu-se o crestere de 25% ceea ce inseamna 5.756 lire sterline.
Cresterea profitului inregistrat din vanzarile noi a fost de 16%, marja de profit inregistrata de catre grup ramanand foarte buna - 3.5%. Pana la sfarsitul anului 2006, se va finaliza procesul de achizitie al companiei americane AmerUs.
Richard Harvey, Group Chief Executive Aviva plc, rezultatele grupului: "Am inregistrat o crestere semnificativa la nivel de vanzari noi, mentinand in acelasi timp profitabilitatea
acestora. Rezultatul obtinut dovedeste avantajul competitiv pe care ni-l construim prin intermediul modelului international de business, demonstrand punctele forte pe care Aviva le are la nivel de economie de scara, balanta si oferta diversificata de produse."
"In Marea Britanie, inregistram o crestere rapida, avem o marja stabila si suntem lider de piata. In primele noua luni ale anului 2006, am avut mai multe vanzari noi de produse pe termen lung decat in tot anul 2005. In acelasi timp, Aviva International inregistreaza o crestere a profiturilor nete din vanzari noi (new business) pana la aproape jumatate din rata vanzarilor, care si ele inregistreaza o crestere putenica", a mai spus Harvey.
"Aviva este foarte inspirat pozitionata in cele mai dezvoltate piete de economii pe termen lung din lume, piete in care ne asteptam la o crestere continua a cererii de produse pe masura cresterii economiilor in sistem privat"
Rezultate Aviva Romania
Si pentru Aviva Romania primele 9 luni ale anului 2006 s-a incheiat cu rezultate foarte bune, se precizeaza in comunicat. La nivel de prime brute subscrise, s-a inregistrat o crestere de 20,19% (46.602.257RON in 2006 fata de 38.774.369 RON in perioada similara a anului 2005). In ceea ce priveste activele, si aici s-a inregistrat o crestere importanta de 27%, valoarea acestora ajungand la 125.558.097RON la 30 septembrie 2006 (fata de 98.868.203 RON in aceeasi perioada a anului trecut).
In momentul de fata, Aviva Romania are un capital social de 90.380.370 RON (31 milioane USD), ocupand pozitia a 5-a in topul asiguratorilor de viata.
Directorul General Adjunct al companiei, Adrian Allott: "O evolutie buna pentru Aviva Asigurari de Viata dupa primele 9 luni ale anului 2006 - cresterea sustinuta s-a
inregistrat atat la nivelul primelor brute subscrise cat si la nivelul activelor; de asemenea, am castigat 3 pozitii in ierarhia asiguratorilor de viata! Acest lucru reflecta pe deplin faptul ca reusim sa-i ajutam pe romani sa-si planifice un viitor financiar sigur, lucru pe care Aviva si l-a propus acum sase ani cand a venit in Romania. Pana la sfarsitul anului intentionam sa ne consolidam pozitia, in special prin participarea la prima etapa a reformei pensiilor private, reprezentata de pensiile private facultative."
In ceea ce priveste programele de investitii administrate de Aviva, acestea au inregistrat rezultate peste evolutia pietei. Programele de investitii Median si Conservator au avut o evolutie buna comparativ cu evolutia inregistrata anul trecut; performantele acestora in USD au inregistrat cresteri de pana la 6,32%, respectiv 6,01% in
trimestrul III. De asemenea, programele de investitii Suprem si Actual in USD au avut o evolutie foarte buna in cel de-al treilea trimestru al anului 2006 - 6,77% crestere pana in prezent pentru Suprem si 7,41% pentru Actual.
Si pentru Practic si Practic Max, doua dintre programele de investitii denominate in RON performanta in trimestrul III al anului 2006 a fost una foarte buna; programul Practic s-a situat cu mult peste inflatie datorita cresterii dobanzilor interbancare cat si scaderii semnificative a inflatiei. Randamentul programului Practic Max de la lansare este, la sfarsitul trimestrului III, de 6,61%.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman