CE: Peste jumatate dintre familiile europene au acces la internet la domiciliu
Data publicarii: 10-11-2006Dintre familiile care au avut acces la internet, un numar de 32% au detinut o conexiune de tip broadband, care permite accesul la internet in parametri performanti, comparativ cu nivelul de 23% dintre familiile europene care aveau o astfel de conexiune, in aceeasi perioada a anului 2005.
Statistica difera, insa, de la o tara europeana la alta. Cele mai ridicate cuantumuri de conectare la internet la domiciliu se intalnesc in Olanda (80%), Danemarca (79%), Suedia (77%) si Luxemburg (70%), in timp ce ratele cele mai scazute se inregistreaza in Grecia (23%), in Slovacia (27%), in Ungaria (32%) si in Lituania si Portugalia (35%, in ambele tari).
Conform datelor Eurostat, in perioada primului trimestru 2006, un numar de 47% dintre europeni au folosit internetul cel putin o data pe saptamana.
In conformitate cu criteriile de varsta, tinerii intre 16 si 24 de ani sunt cei care folosesc internetul cel mai mult: 73% dintre acestia se conecteaza la internet cel putin o data pe saptamana.
De asemenea, datele Eurostat indica faptul ca barbatii folosesc internetul mai mult decat femeile, rata utilizatorilor masculini de internet fiind de 51%, spre deosebire de cea de 43% corespunzatoare femeilor.
Cele mai ridicate niveluri de folosire regulata a internetului au fost inregistrate in Suedia (80%), Danemarca (78%), Olanda (76%) si Finlanda (71%), iar cele mai scazute, in Grecia (23%), Cipru (29%), Italia si Portugalia (31%, ambele tari).
In ceea ce priveste latura profesionala, un numar de 94% dintre intreprinderile Uniunii Europene au avut acces la internet, in primul trimestru al anului 2006, si 75% au avut acces la internet printr-o conexiune de tip broadband.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman