Canada: Summit pentru incurajarea microcreditului
Data publicarii: 10-11-2006Toate aceste persoane sustin ca imprumuturile de mici sume de bani, pentru indivizi sau pentru intreprinderi mici reprezinta un mijloc de a iesi din saracie pentru zeci de milioane de persoane.
Summitul are ca scop punerea la dispozitia unui numar de 175 de milioane de persoane a acestui tip de credit, pana in 2015, cu toate ca tinta de 100 de milioane, fixata ca obiectiv in 1997, pentru 2005, a fost atinsa abia anul acesta.
Microcreditul a fost adus in atentia larga de atribuirea, in luna octombrie, a premiului Nobel pentru Pace lui Muhammad Yunus, considerat parintele acestei metode de dezvoltare.
"Summitul si noile obiective pentru 2015, care vor fi anuntate la Halifax, ne vor ajuta sa luptam cu saracia si sa atingem obiectivele de dezvoltare fixate de Natiunile Unite", a declarat directorul acestei campanii, Sam Daley-Harris.
Principiul microcreditului este acela de a imprumuta sume foarte mici de bani persoanelor care treiesc cu mai putin de un dolar pe zi, pentru a-i ajuta sa-si deschida propriile intreprinderi. Aceasta metoda este promovata, de mai multi ani, de Yunus, in varsta de 66 de ani, numit si "bancherul saracilor".
Ideea microcreditelor a convins un numar mare de personalitati, din domenii diferite, printre care si pe forbalistul Zinedine Zidane, care a mers, saptamana aceasta, in Bangladesh, la invitatia lui Muhammad Yunus, pentru a lansa o intreprindere alimentara controlata, in comun, de Danone si de Grameen Bank.
Marile banci internationale, precum grupul olandez ING sau cel american Citigroup, au inceput sa arate interes fata de aceasta initiativa, la fel si o serie de companii multinationale. Reprezentantii multora dintre acestea vor fi prezenti la summitul din Halifax, care a fost sponsorizat de grupul chimic Monsanto si de Johnson and Johnson.
Microcreditele, cu o valoare medie de o suta de dolari, nu au nici o conditie de garantie. Acest tip de credit este acordat, de obicei, femeilor, care, in lumea a treia, se ocupa de gestionarea finantelor familiilor din care fac parte.
Potrivit estimarilor, un numar de unu sau 1,2 miliarde de persoane traiesc, in prezent, in lume, cu mai putin de un dolar pe zi.
Sursa: NewsIn Financial Banking
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice