Intalnirea conducerii ASF cu delegatia FMI si a Comisiei Europene
Data publicarii: 28-10-2013 | Finante-BanciConducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara s-a intalnit vijneri, 25 octombrie 2013, cu reprezentantii misiunii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene.
Misiunea Fondului Monetar International a fost invitata la sediul ASF pentru a fi informata in privinta prioritatilor Autoritatii de Supraveghere Financiara. La intalnire au participat: Dan Radu Rusanu - presedinte ASF, Daniel Daianu - prim-vicepresedinte ASF, Andrea Schaechter - seful misiunii FMI pentru Romania si Istvan Szekely - seful delegatiei Comisiei Europene pentru Romania.
Presedintele ASF i-a informat pe reprezentantii organismelor internationale asupra prioritatilor autoritatii in privinta pietei asigurarilor, a pietei de capital si a sectorului de pensii private, segmente in care reputatia si eficienta ASF a crescut in urma deciziilor care au fost luate dupa comasarea fostelor comisii de supraveghere (CNVM, CSSPP si CSA).
Reprezentantii ASF au adus la cunostinta partenerilor de discutie ca autoritatea a intrat intr-o noua etapa de consolidare, dupa ce guvernul a adoptat, la jumatatea acestei luni, Ordonanta de Urgenta 94/2013, care priveste ASF. Ordonanta ar trebui sa raspunda inclusiv preocuparilor organismelor financiare internationale.
"Ordonanta stabileste clar criteriile de experienta profesionala, cazurile in care persoanele din Consiliul ASF pot fi considerate incompatibile si calitatea de autoritate administrativa autonoma, independenta, autofinantata a Autoritatii de Supraveghere Financiara'', au declarat reprezentantii ASF.
Seful delegatiei Comisiei Europene in Romania, Istvan Pal Szekely, a apreciat ca: "sunt mai multe chestiuni in care avem aceeasi intelegere sau e un foarte bun inceput pentru a avea aceeasi intelegere. Și noi si dumneavoastra, ASF, avem nevoie de anumite certitudini pentru a putea trece intr-o noua etapa. Vreau sa fiu foarte cinstit: vrem sa fim aliatul cel mai puternic si vrem ca aceasta institutie sa fie la standarde internationale.”
In acest context, reprezentantii Comisiei Europene urmaresc cu interes rezultatul restructurarii personalului ASF in urma unei evaluari independente, realizata de o companie cu reputatie internationala. Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in luna septembrie a.c.
Discutiile dintre ASF, FMI si Comisia Europeana vor continua la nivel de experti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman