Intalnirea conducerii ASF cu delegatia FMI si a Comisiei Europene
Data publicarii: 28-10-2013 | Finante-BanciConducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara s-a intalnit vijneri, 25 octombrie 2013, cu reprezentantii misiunii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene.
Misiunea Fondului Monetar International a fost invitata la sediul ASF pentru a fi informata in privinta prioritatilor Autoritatii de Supraveghere Financiara. La intalnire au participat: Dan Radu Rusanu - presedinte ASF, Daniel Daianu - prim-vicepresedinte ASF, Andrea Schaechter - seful misiunii FMI pentru Romania si Istvan Szekely - seful delegatiei Comisiei Europene pentru Romania.
Presedintele ASF i-a informat pe reprezentantii organismelor internationale asupra prioritatilor autoritatii in privinta pietei asigurarilor, a pietei de capital si a sectorului de pensii private, segmente in care reputatia si eficienta ASF a crescut in urma deciziilor care au fost luate dupa comasarea fostelor comisii de supraveghere (CNVM, CSSPP si CSA).
Reprezentantii ASF au adus la cunostinta partenerilor de discutie ca autoritatea a intrat intr-o noua etapa de consolidare, dupa ce guvernul a adoptat, la jumatatea acestei luni, Ordonanta de Urgenta 94/2013, care priveste ASF. Ordonanta ar trebui sa raspunda inclusiv preocuparilor organismelor financiare internationale.
"Ordonanta stabileste clar criteriile de experienta profesionala, cazurile in care persoanele din Consiliul ASF pot fi considerate incompatibile si calitatea de autoritate administrativa autonoma, independenta, autofinantata a Autoritatii de Supraveghere Financiara'', au declarat reprezentantii ASF.
Seful delegatiei Comisiei Europene in Romania, Istvan Pal Szekely, a apreciat ca: "sunt mai multe chestiuni in care avem aceeasi intelegere sau e un foarte bun inceput pentru a avea aceeasi intelegere. Și noi si dumneavoastra, ASF, avem nevoie de anumite certitudini pentru a putea trece intr-o noua etapa. Vreau sa fiu foarte cinstit: vrem sa fim aliatul cel mai puternic si vrem ca aceasta institutie sa fie la standarde internationale.”
In acest context, reprezentantii Comisiei Europene urmaresc cu interes rezultatul restructurarii personalului ASF in urma unei evaluari independente, realizata de o companie cu reputatie internationala. Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in luna septembrie a.c.
Discutiile dintre ASF, FMI si Comisia Europeana vor continua la nivel de experti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile