ING se leapada de imaginea de banca elitista
Data publicarii: 10-11-2006
Banca a inceput recent sa dezvolte serviciile adresate IMM-urilor, iar ieri a anuntat intrarea pe piata a diviziei ING Commercial Finance, care ofera pe langa finantare si servicii de gestionare a portofoliului de creante, colectarea creantelor si protectie impotriva riscului de neplata a facturilor emise de firme clientilor.
EVZ: Romania este una dintre tarile care reprezinta o tinta prioritara pe credite ipotecare, potrivit raportului anual publicat de grup. Intentionati sa faceti creditele ipotecare mai accesibile pentru un numar mai mare de clienti?
Misu Negritoiu: Banca e organizata pe doua activitati separate, cu produse separate: societatile comerciale, respectiv persoanele fizice si microintreprinderile. Pe partea de retail pregatim oferte noi si imbunatatirea conditiilor existente sau produsele pe care le avem deja pe piata, si, mai ales, imbunatatirea solutiilor si proceselor de prelucrare a datelor si a produselor ca sa micsoram timpii de asteptare.
Intentionati ca produsele bancii sa se adreseze mai multor clienti?
Intentionam sa generalizam. Practic, oricine are acces. Desigur ca produsele respective vor avea anumite conditionalitati si vor fi mai mici sau mai mari, in functie de dimensiunea veniturilor persoanei, dar ele se adreseaza tuturor consumatorilor. Am avut, cu ani in urma, aceste limitari care acum au disparut. ING in Romania vrea sa devina o banca mai populara. A fost o banca mai elitista.
Credeti ca a reusit sa-si impuna imaginea de "banca mai populara"?
Nu. Dar facem eforturi. Anul acesta si anul viitor. Anul viitor probabil ca o sa avem o campanie care sa ne pozitioneze ca banca populara: o sa facem mult in marketing, in publicitate si in vanzari pentru ca vrem sa ajungem la peste un milion de clienti, deci trebuie sa devenim populari.
Pe retail cati clienti aveti?
Peste 250.000.
Pe segmentul de firme, dar nu neaparat foarte mari, credeti ca ING are imaginea unei banci din ce in ce mai accesibile?
Din ce in ce mai mult. (...) Acum trei ani aveam o imagine de banca mai putin accesibila, o banca mai elitista. Aceasta imagine a inceput sa scada si avem o imagine de banca destul de accesibila, dar cred ca mai avem de facut aici. Aceasta se poate face prin doua directii: in primul rand, prin dezvoltarea retelei, si noi ne dezvoltam reteua pe care practic nu o aveam acum trei-patru ani. (...) Si a doua directie de imbunatatire a imaginii vor fi, din nou, publicitatea si reclama.
Exista o estimare a costurilor campaniei pentru ca ING sa devina mai populara?
Cateva milioane de euro.
Nu e mult?
Poate ca da.
Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii