Lipsa de incredere in afaceri se diminueaza
Data publicarii: 15-10-2013 | AfaceriIndicele pentru Romania si tarile in curs de dezvoltare este in scadere, pe masura ce punctul de interes devine dezvoltarea sustenabila
O scadere a increderii in afaceri din economiile in curs de dezvoltare, precum Romania, a redus diferenta fata de pietele mature, pe masura ce eficienta devine factorul cheie pentru a ramane competitivi fara a compromite dezvoltarea - rezulta din cel mai nou sondaj Regus. Studiul mai arata ca, la nivel global, mai multe firme vor prioritiza masurile de reducere a costurilor, de la pastrarea talentelor la spatiul de lucru flexibil, pentru a castiga avantaje maxime de la bunurile existente si pentru a se extinde rapid si flexibil.
Cel mai recent sondaj referitor la Indicele Regus privind increderea in afaceri, la care au raspuns mai bine de 20.000 de directori din peste 95 de tari, a constatat ca, in timp ce nivelul de incredere a crescut cu cinci puncte (la 109) in economiile mature, a existat o scadere de noua puncte (pana la 117) in tarile emergente. In Romania, increderea in afaceri a scazut de la 98 de puncte in aprilie 2013 la 93, mult sub media globala de 113 puncte.
Raportul a indicat, de asemenea, ca multe dintre companiile romanesti isi vor concentra atentia in urmatoarele douasprezece luni asupra furnizorilor de servicii avantajoase si asupra modului de lucru flexibil, pentru a optimiza procesele comerciale si a castiga avantaje maxime de la bunurile existente, fara a compromite planurile de expansiune.
Comentand sondajul, Ramona Iacob, Regus Market Team Leader, afirma: "In timp ce economiile mature indica o crestere a increderii pe masura ce perspectiva lor economica devine pozitiva, economiile emergente incetinesc cresterea intrucat afacerile tintesc sa devina din ce in ce mai eficiente pentru a promova productivitatea. Sondajul nostru indica, de asemenea, ca utilizarea spatiilor de lucru flexibile poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor finale, incurajand dezvoltarea sustenabila.”
Alte rezultate BCI includ:
- Companiile care au raportat o crestere a veniturilor in Romania au scazut de la 48% la 29% si de la 36% la 14%
- Primele patru rezultate de eficienta in Romania sunt:
- Furnizori de servicii ieftini (54%)
- Publicitate mai ieftina (44%)
- Spatii de birouri mai putin fixe (39%)
- Rentabilitate mai mare a investitiilor in marketing si publicitate (39%)
Platforma globala CRM salesforce.com se bazeaza pe centrele de afaceri Regus in jumatate dintre cele 26 de locatii din intreaga lume. Compania a inregistrat o crestere fenomenala de la fondarea sa, din 1999, in San Francisco si a fost evaluata printre Cele mai inovatoare companii din lume de catre revista Forbes pentru al treilea an la rand. Larry Wolfert, Director executiv, proprietati imobiliare globale, afirma: "Operarea cu un singur punct de contact la Regus pentru nevoile noastre globale privind spatiile de lucru face expansiunea noastra globala eficienta si usor de gestionat. Am economisit, de asemenea, multi bani evitand cheltuielile de capital in avans asociate cu spatiul de lucru traditional.”
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani