Cele mai bune dobanzi la depozitele bancare
Data publicarii: 10-10-2013 | Finante-BanciScaderea dobanzii de politica monetara a angrenat si scaderea dobanzilor la depozitele la termen platite de banci. Cine ofera, in acest moment, cel mai bun pret pentru economiile tale. Banca Nationala a Romaniei a inceput, in aceasta vara, un nou ciclu de reducere a dobanzii cheie. Impactul s-a vazut si in piata, mai ales la nivelul depozitelor.
Rata medie platita de bancile din Romania pentru depozitele la termen, cu scadenta pana la un an, a scazut cu peste un punct procentual de la inceputul anului, la 4,6%. Cum arata situatia in ofertele bancilor?
Bulgarii, grecii, portughezii si Blidar dau cele mai bune dobanzi Bancile mici si cele care au deficit de lichiditate ofera cele mai bune dobanzi la depozitele la termen.
Atat pe segmentul de depozite la trei luni, cat si la sase luni, cele mai populare plasamente, bulgarii de la TBI Bank ofera cea mai mare dobanda: 5,3, respectiv 5,5% pe an, peste rata anuala a inflatiei de 3,67%. TBI a fost lansata in luna martie a acestui an, cand oferea dobanzi la depozite de 7,5% pe an.
Piraeus Bank ofera dobanzi ceva mai mici, de 5% pentru "depozitul binevoitor” la trei luni si de 5,35% pentru cel la sase luni. 10% din dobanda neta a acestui depozit este virata de catre banca unui ONG, dintr-o lista de cinci pusa la dispozitia clientului.
Pe locul trei se pozitioneaza banca lui Valer Blidar. Banca Feroviara plateste dobanzi de 4,9-5,2% pentru depozitele mentionate. Un nivel identic al dobanzilor este prestat si de grecii de la ATE Bank.
Urmeaza un pluton format din portughezii de la Millennium Bank si grecii de la Piraeus Bank (depozitul star) si Alpha Bank, cu dobanzi de 4,75% pentru depozitele pe trei luni. In cazul Millennium, dobanda este valabila doar pentru cei care aleg sa prelungeasca automat depozitul la scadenta. De remarcat ca pentru depozitul clasic la termen de 6 luni, dobanda este mai mica, de 3,25-4%, in functie de suma depusa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman