Cele mai bune dobanzi la depozitele bancare
Data publicarii: 10-10-2013 | Finante-BanciScaderea dobanzii de politica monetara a angrenat si scaderea dobanzilor la depozitele la termen platite de banci. Cine ofera, in acest moment, cel mai bun pret pentru economiile tale. Banca Nationala a Romaniei a inceput, in aceasta vara, un nou ciclu de reducere a dobanzii cheie. Impactul s-a vazut si in piata, mai ales la nivelul depozitelor.
Rata medie platita de bancile din Romania pentru depozitele la termen, cu scadenta pana la un an, a scazut cu peste un punct procentual de la inceputul anului, la 4,6%. Cum arata situatia in ofertele bancilor?
Bulgarii, grecii, portughezii si Blidar dau cele mai bune dobanzi Bancile mici si cele care au deficit de lichiditate ofera cele mai bune dobanzi la depozitele la termen.
Atat pe segmentul de depozite la trei luni, cat si la sase luni, cele mai populare plasamente, bulgarii de la TBI Bank ofera cea mai mare dobanda: 5,3, respectiv 5,5% pe an, peste rata anuala a inflatiei de 3,67%. TBI a fost lansata in luna martie a acestui an, cand oferea dobanzi la depozite de 7,5% pe an.
Piraeus Bank ofera dobanzi ceva mai mici, de 5% pentru "depozitul binevoitor” la trei luni si de 5,35% pentru cel la sase luni. 10% din dobanda neta a acestui depozit este virata de catre banca unui ONG, dintr-o lista de cinci pusa la dispozitia clientului.
Pe locul trei se pozitioneaza banca lui Valer Blidar. Banca Feroviara plateste dobanzi de 4,9-5,2% pentru depozitele mentionate. Un nivel identic al dobanzilor este prestat si de grecii de la ATE Bank.
Urmeaza un pluton format din portughezii de la Millennium Bank si grecii de la Piraeus Bank (depozitul star) si Alpha Bank, cu dobanzi de 4,75% pentru depozitele pe trei luni. In cazul Millennium, dobanda este valabila doar pentru cei care aleg sa prelungeasca automat depozitul la scadenta. De remarcat ca pentru depozitul clasic la termen de 6 luni, dobanda este mai mica, de 3,25-4%, in functie de suma depusa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile