Radulescu: Noul sediul al CEC ar putea fi amplasat langa Palatul Parlamentului
Data publicarii: 10-11-2006
Presedintele CEC a mai precizat ca actuala locatie a bancii, Palatul CEC, este o frumusete rara ca palat, dar neutilizabila ca banca. "Este un lucru deosebit ca acesta sa revina locuitorilor Capitalei, ca muzeu", a mai spus Radulescu.
In luna septembrie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat preluarea sediului central al CEC pentru suma de 17,787 milioane euro, bani care urmau sa fie virati municipalitatii de Ministerul Finantelor. Palatul CEC, in care functioneaza sediul central al bancii, a fost evaluat de un expert imobiliar la valoarea de 18 milioane euro, potrivit lui Eugen Radulescu.
Initial, Primaria Capitalei a propus CEC un teren de 2.700 de mp, amplasat pe cheiul Dambovitei, constructia noului sediu al bancii fiind estimata la 12 milioane de euro. Palatul CEC urmeaza sa fie vandut catre municipalitate, ca activ, pana la sfarsitul anului 2006, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare si se va transforma ulterior in muzeu, potrivit presedintelui CEC.
Palatul CEC a fost construit la initiativa Consiliului de Administratie al Casei de Depuneri, Consemnatiuni si Economie (vechiul nume al CEC n.r.), din fonduri proprii, provenite din beneficiul anual al bancii in perioada 1891-1900. A tat achizitionarea terenului pe care a fost construit palatul, cat si constructia imobilului ca atare au fost realizate numai din fonduri financiare ale bancii.
Toate actele de carte funciara si cadastrale ale orasului Bucuresti confirma proprietatea bancii asupra Palatului din Calea Victoriei 13, iar activitatea sediului central al Casei de Economii si Consemnatiuni in acest palat s-a desfasurat neintrerupt de la finalizarea constructiei, in anul 1900, si pana acum.
Sediul central al CEC va ramane in Palatul CEC pana la finalizarea constructiei noului sediu, iar banca va plati, in acest interval, chirie catre Primaria Capitalei.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii