Bancile romanesti vand aur la ghisee. Cum si la ce pret
Data publicarii: 07-10-2013 | Finante-BanciBCR vinde si livreaza, la ghiseele oricarora dintre cele 562 de unitati teriroriale ale sale, aur sub forma de lingouri de diferite cantitati si de monede destinate investitorilor. De asemeni, Piraeus Bank Romania vinde aur la ghiseele unitatilor sale si il livreaza de la sucursalele care au stoc, potrivit raspunsurilor la intrebarile ECONOMICA.NET. La ce preturi?
Un investitor poate cumpara si lua acasa aur de la ghiseul oricarei unitati BCR, dar numai pe baza unei comenzi prealabile, iar pentru cantitati de minim 100 grame de aur fizic, potrivit raspunsurilor bancii la intrebarile ECONOMICA.NET.
Livrarea aurului se face la BCR la cel putin doua zile de la data comenzii, in functie si de locatia unitatii BCR de la care s-a facut aceasta. Oficialii BCR recomanda, totusi, ca investitorul sa faca comanda din timp, pentru ca este vorba de un tramsport securizat care trebuie planificat.
"Aurul poate fi luat sau pastrat in custodie la BCR, caz in care poate fi cumparat ulterior de catre banca", se spune in raspunsul BCR. Banca se obliga sa rascumpere de la clienti doar aurul vandut de BCR si depozitat la BCR pe intreaga perioada de detinere.
Piraeus Bank Romania vinde aur fizic, la randul sau, prin toate agentiile si sucursalele, cu livrare doar in cele "care detin stoc. Astfel, in functie de aceasta, livrarea poate fi efectuata in aceeasi zi sau la o data ulterioara incheierii tranzactiei", raspund oficialii bancii.
BCR a vandut clientilor sai, pana in prezent, peste 2 tone de aur, din 2009, de cand ofera clientilor sai posibilitatea de a trazactiona (vinde si cumpara) aur financiar (de 99,99% puritate) sub forma de lingouri si monede de aur pur de diverse marimi si gramaje.
S-au realizat si tranzactii de cate 40 kg de aur. Cele mai importante tranzactii (ca volum) au fost efectuate de divizia de private banking a BCR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani