Unicredit vrea o banca in Polonia. Se pregateste sa iasa din Ucraina
Data publicarii: 03-10-2013 | Finante-BanciGrupul bancar italian UniCredit SpA, prezent si pe piata din Romania, a depus o oferta preliminara pentru preluarea bancii poloneze Bank BGZ si in paralel discuta cu investitorii despre posibilitatea vanzarii divizei sale din Ucraina, a declarat joi directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni, transmite Reuters.
Federico Ghizzoni, care l-a inceputul acestui an a vandut operatiunile UniCredit din Kazahstan, a precizat ca aceste masuri fac parte din strategia bancii de a-si intari prezenta in tarile pe care le considera ca fiind de baza si de a iesi de pe acele piete unde crede ca exista oportunitati mici de crestere.
'Am facut o oferta pentru o banca poloneza, deocamdata suntem inca intr-o faza incipienta', a declarat Ghizzoni joi dimineata. Ulterior, seful UniCredit a precizat ca banca respectiva este Bank Gospodarki Zywnosciowej SA, detinuta de grupul bancar olandez Rabobank, si ca ar putea valora aproximativ un miliard de dolari.
In luna iunie a acestui an Rabobank a anuntat ca analizeaza mai multe 'optiuni strategice' pentru BGZ dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora banca olandeza ar putea sa-si vanda pachetul de 98% pe care il detine la Bank BGZ si ca tranzactia ar putea sa valoreze un miliard de dolari.
Un purtator de cuvant a precizat ca oferta, facuta prin intermediul Pekao, divizia poloneza a UniCredit, nu este una obligatorie deoarece procesul de vanzare este intr-o faza preliminara.
Potrivit presei poloneze exista si alte banci interesate de BGZ, precum bancile franceze Credit Agricole si BNP Paribas, banca olandeza ING si banca poloneza Getin Noble Bank.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman