275.000 RON donati in cadrul celor doua editii ale TRANSMARATON
Data publicarii: 02-10-2013 | DiversePe 30 septembrie 2013 s-a incheiat campania de fundraising Transmaraton, care a inclus - in weekend-ul 7-8 septembrie - 4 competitii inedite de alergare.
Lansat in 2012, obiectivul principal al campaniei este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact, din zona educatiei, mediului sau sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala. Gasiti la finalul comunicatului detalii despre cele 3 organizatii sprijinite in cadrul campaniei.
Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si inclus patru evenimente sportive, la alegere:
- - Dublu Maraton (84 de kilometri), intre Complex Europa si Cetatea Poenari
- - Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra - Cabana Balea Cascada si retur
- - Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra
- - Cursa de alergare pe scari - 1480 de trepte ("up-running”), la Cetatea Poenari
Numarul total de locuri a fost limitat la 150.
Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata* pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.
[* un exemplu: http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=87d7959c2abbc58d97b4b14ce5baec2170189f62]
In cele doua editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 3.000 de donatii, insumand aproximativ 275.000 RON.
Alte informatii despre Transmaraton.
Include cel mai dificil dublu maraton de sosea din lume (> 3.000 m diferenta de nivel pozitiva). La start au fost 20 de participanti - 17 barbati si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 84 de km a fost de 12 ore iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti
Include cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.
Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), devenit celebru la nivel mondial dupa ce britanicii de la Top Gear au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l "cel mai frumos drum din lume". Emisiunea Top Gear este difuzata in 117 tari, adunand saptamanal un miliard de telespectatori, rivalizand ca audienta cu o Cupa Mondiala de fotbal!
Ultima portiune a dublu maratonului si cursa de alergare pe scari, dintre Barajul Vidraru si Cetatea Poenari, presupun urcarea a 1480 de trepte, echivalentul unei cladiri cu 80 de etaje! Prin comparatie, Empire State Building are 1576 de trepte, reprezentand 86 de etaje.
Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)
Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.
Participantii la prima editie au reusit sa obtina donatii in valoare de 125.000 RON, contribuind la plantarea si ingrijirea a 10.000 de puieti (care vor absorbi, la maturitate, 600 tone de CO2 - echivalentul emisiilor a 500 de autoturisme, timp de un an) si la ingrijirea paliativa gratuita la domiciliu a 150 de pacienti (copii si adulti), pentru o perioada de 3 luni. In Romania, 60.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer si doar 6% beneficiaza de acest tip de ingrijire.
Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in cliclism, ca avand un grad maxim de dificultate - "dincolo de orice categorie".
Editia 2013 a inregistrat o premiera: 3 frati aliniati la start, respectiv Stefan Palarie (la proba de 42 de kilometri), Tedora Palarie (la proba de 84 km) si Bogdan Palarie (voluntar pe bicicleta la proba de dublu maraton). Toti trei au un lung istoric in voluntariat, fiind implicati in cauze sociale de mediu si de educatie, iar pentru Teodora a fost prima cursa oficiala de alergare din viata ei!
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman