Imobiliarele au provocat "mutatii" in Top 300
Data publicarii: 09-11-2006
A inceput afacerile pe piata imobiliara in 1995. Si inainte de anul mentionat a avut afaceri, dar "marunte", precizeaza ieseanul. Cand a facut primul business? In clasa a VI-a: cumpara ieftin si vindea scump. Ce? Tot felul de produse: tricouri, pantofi. S-ar putea spune ca are in sange "simtul businessului". Primul milion de dolari l-a facut la 28 de ani.
Bogdan Cihodaru s-a stabilit in Iasi in 1992, cand a intrat la Facultatea de Mecanica. In anul trei de facultate s-a angajat ca agent imobiliar, iar doi ani mai tarziu si-a deschis propria agentie. S-a specializat in domeniul imobiliar "din mers".
In prezent, ieseanul detine drepturile de proprietate pentru aproape 38 de hectare de teren in Copou, una dintre cele mai scumpe zone, locatie in care Cihodaru intentioneaza sa construiasca un microoras. El este si proprietarul a cinci case cu terenuri mari, evaluate la aproape 2,1 milioane de euro. Bogdan Cihodaru a investit, in ultimii ani, 3,6 milioane de euro si in spatii comerciale situate in Iasi. Mai detine insa si terenuri, si case de vacanta in alte zone ale tarii.
Imobiliarele propulseaza in top familia Ratiu
Domeniul imobiliar poate fi considerat mina de aur a familiei Ratiu. Averea acestei familii a fost estimata la 110-120 de milioane de dolari de specialistii Capital. Cea mai mare parte a acesteia se bazeaza pe domeniul imobiliar.
Nicolae Ratiu, cel care conduce afacerile familiei in tara, a facut tranzactii extrem de profitabile in ultimul an. De exemplu, a vandut 28 de hectare de teren obtinand o suma de aproximativ zece milioane de dolari. Una dintre noile preocupari ale familiei o reprezinta cartierele rezidentiale.
In prezent Ratiu construieste 145 de apartamente de lux in zona parcului Carol din Capitala, investitia fiind evaluata la peste 20 de milioane de euro. De asemenea, Ratiu modernizeaza Hotelul Lebada, ce va fi certificat la cinci stele, urmand a face parte dintr-un mic lant de hoteluri cu arhitectura deosebita. Familia mai are si businessuri in domeniul mass-media.
Cresteri ca in povesti
Piata imobiliara autohtona a cunoscut cresteri fabuloase in ultimii ani. "Din iulie 2003 pana in toamna acestui an am avut cresteri extrem de rapide care nu s-au mai produs nicaieri in Europa: de 300%-500% pe anumite segmente ale pietei imobiliare", afirma directorul Institutului de Consultanta Imobiliara SGA Romania, Artur Silvestri.
In 2005, s-a inregistrat o explozie uimitoare a preturilor la terenuri, precizeaza Silvestri. El afirma insa ca averile bazate in principal pe imobiliare depind de "o bursa imobiliara imaginara", respectiv ca este posibil ca acestea sa fie "un balon de sapun".
Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii