Crin Antonescu: Cred ca proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut
Data publicarii: 09-09-2013 | MediuPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut si a precizat ca face afirmatia in nume strict personal.
''Doresc sa fac o declaratie in nume personal, sigur, avand in vedere calitatea mea de presedinte al PNL, de presedinte al Senatului, de, probabil, de candidat la Presedintie, este o declaratie care nu angajeaza nici Senatul si nici Partidul National Liberal. Astazi, desi discutiile din Parlament nici nu au inceput, am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana, consider ca este obligatia mea ca lider politic sa-l fac cunoscut.
Aceasta pozitie s-a conturat chiar inaintea inventarierii argumentelor tehnice pro sau contra: cred ca proiectul nu poate fi sustinut. Proiectul fie ar trebui retras, ceea ce probabil nu e cazul, cred ca trebuie respins. Si consider acest lucru, am ajuns la aceasta concluzie nu din motive tehnice, ci pentru ca acest proiect nu va avea sansa de a fi eventual fezabil sau util, ci pentru ca exista consecinte si realitati majore care in acest moment impiedica aprobarea acestui proiect'', a argumentat liderul PNL intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul partidului.
In opinia presedintelui Senatului, organizarea unui referendum national nu este oportuna. "Nu, nu mi se pare oportuna", a spus Antonescu intrebat ce parere are in legatura cu acest subiect.
Pozitia liderului liberalilor va fi exprimata la o dezbatere in cadrul PNL, dar parlamentarii partidului vor fi lasati sa voteze asa cum le dicteaza constiinta.
Crin Antonescu a mentionat ca nu a discutat deocamdata cu premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, privitor la pozitia sa si a subliniat ca un prim argument pentru care nu sustine proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana tine de faptul ca acesta este un proiect de anvergura nationala.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani