BERD: Slovenia are nevoie de sprijin extern pentru sectorul bancar
Data publicarii: 04-09-2013 | Finante-BanciSlovenia va avea nevoie de resurse financiare externe pentru a finaliza reformarea sistemului sau bancar si nu ar trebui sa se teama sa caute ajutorul de care are nevoie, a afirmat, marti, economistul sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Erik Berglof, transmite Reuters.
Oficialul BERD a facut afirmatia la o reuniune financiara, unde s-a exprimat ideea ca Slovenia va fi nevoita sa solicite ajutor financiar extern in urmatoarele luni, pentru a finaliza reformarea sistemului bancar.
'Cu siguranta, Slovenia va avea nevoie de resurse externe pentru a finaliza programul destinat bancilor. Intrebarea este daca o poate face fara un program oficial cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Guvernul intentioneaza intr-adevar sa faca asta, dar, daca este asa, trebuie sa actioneze rapid', a declarat Berglof.
Acesta a adaugat: 'Stigmatul asociat in trecut cu aceste programe a fost gresit orientat, ele se pot dovedi un sprijin extrem de constructiv pentru economie'.
Ministerul de Finante de la Ljubljana a anuntat recent ca trei banci de stat din Slovenia, care se confrunta cu probleme financiare, vor transfera credite neperformante in valoare de 3,34 miliarde de euro (4,33 miliarde de dolari) catre o banca de rebuturi - Bank Assets Management Company (BAMC).
Guvernul se asteapta ca acele trei mari banci controlate de stat - Nova Ljubljanska Banka, Nova Kreditna Banka Maribor si Abanka Vipa - sa aiba nevoie de capital suplimentar in valoare de 900 de milioane de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des