Federatia Nationala Pro Agro a decis infiintarea unui fond mutual agricol
Data publicarii: 03-09-2013 | AfaceriFederatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania -'Pro Agro' a decis, in cadrul sedintei Adunarii Generale Extraordinare desfasurata in data de 26 august 2013, infiintarea Fondului Mutual Agricol 'Pro Agro'.
Potrivit federatiei, decizia de infiintare a Fondului a fost luata in urma crearii recente a cadrului legal necesar infiintarii si functionarii fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expusi producatorii agricoli prin oferirea de compensatii financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.
Fondul Mutual Agricol Pro Agro va acorda compensatii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil (fenomene meteo etc). Dosarul de acreditare al Fondul Mutual Agricol Pro Agro va fi inaintat Ministerului Agriculturii pana la sfarsitul acestui an.
La inceputul lunii august, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara ca ministerul a finalizat partea legislativa de infiintare a fondurilor mutuale, iar fermierii care indeplinesc conditiile pot veni sa solicite acreditarea.
'Incepand de astazi (9 august - n.r.), fermierii care indeplinesc conditiile, organizatiile non guvernamentale care indeplinesc conditiile prevazute de legislatie, pot veni sa solicite acreditarea de la Ministerul Agriculturii. In ceea ce priveste conditiile, ei trebuie sa detina 30% din suprafata arabila a Romaniei. Practic, daca ne luam dupa acest procent nu putem avea in Romania mai mult de trei fonduri mutuale", a spus Daniel Constantin.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani