Front comun impotriva oligarhilor gsm
Data publicarii: 08-11-2006
Intrebati ce vor face daca ANRC nu se razgandeste in privinta amanarii reducerii tarifelor de interconectare, care, potrivit celor trei operatori de telefonie, le-au adus mari pierderi in ultima perioada, cei trei au precizat ca se vor adresa instantei, iar din 1 ianuarie 2007 si Comisiei Europene, "care are puteri foarte mari si suntem siguri ca vor sanctiona atitudinea ANRC".
Pierderile operatorilor
Printre nemultumirile reprezentantilor RomTelecom se numara "o alta decizie incorecta a Autoritatii", aceea de a acorda Vodafone si Orange o perioada de 2 ani si 4 luni pentru implementarea deciziei de implementare a tarifelor de interconectare, fata de doar 12 luni acordate RomTelecom. "Distorsiunile create de ANRC au un impact major asupra preturilor percepute consumatorilor, precum si asupra unuia dintre cele mai importante sectoare ale economiei romanesti", a declarat James Hubley, precizand ca "incalcarea flagranta a mandatului legal al Autoritatii va costa RomTelecom 6 milioane de euro, in 2007".
In ceea ce priveste pierderile cauzate de amanarea implementarii celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare, reprezentantul Telemobile a sustinut ca acestea au ajuns deja la 24 milioane de dolari in perioada 2003 - 2006, Nikolas Tsolas precizand ca se asteapta la o pierdere de cel putin 1 milion de dolari in perioada urmatoare.
Cosmote: Consumatorii sunt captivi in retea
Problemele operatorilor de telefonie, legate de decizia ANRC, au fost explicate pe larg de catre CEO Cosmote. Sustinand ca ANRC se opune Directivei Uniunii Europene si dauneaza consumatorilor, Nikolas Tsolas a prezentat situatia din Romania: "Sunt doi operatori, cu structuri de tarife foarte similare si cu o cota de piata de aproximativ 95 la suta. Am facut si noi o cercetare de piata si un sondaj in care am intrebat consumatorii cum isi aleg furnizorul de telecomunicatii mobile.
Raspunsul a fost identic in toate cazurile. «Ma orientez dupa reteaua in care se afla rudele si prietenii mei». Concluzia este ca nu iau o decizie pentru a-si satisface cel mai bine nevoile. Ei sunt captivi in retea din cauza tarifelor de interconectare", a incheiat Tsolas.
Telemobile: Nicaieri in lume nu exista un duopol atat de puternic
In ceea ce priveste reactia Telemobile, Di Pietro s-a aratat dezamagit de decizia ANRC, sustinand ca toate companiile de telecomunicatii sunt afectate direct, in afara Vodafone si Orange.
"Atat timp cat tarifele de interconectare sunt pastrate peste nivelul real al costurilor, aceste costuri ii vor afecta pe toti consumatorii. Ne confruntam cu situatia in care intreaga piata trebuie sa plateasca tarife mai mari numai pentru ca Vodafone si Orange sa verse dividende firmelor-mama. In fiecare tara exista tarife diferite, dar nicaieri nu exista un duopol atat de puternic ca in Romania", a mai spus Di Pietro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii