Afacerile Transelectrica au scazut, profitul a urcat
Data publicarii: 16-08-2013 | AfaceriTranselectrica (TEL) a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,097 miliarde lei (250 milioane euro), in scadere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut, insa profitul a urcat de cinci ori, la 102,7 milioane lei (23,3 milioane euro).
In prima jumatate a anului trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 1,438 miliarde lei si un profit de 20,4 milioane lei.
Veniturile au scazut cu 21% in primul semestru din acest an, la 1,168 miliarde lei (266,1 milioane euro), iar cheltuielile au coborat cu 28%, la 1,045 miliarde lei (238 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In perioada similara a anului trecut, veniturile au cumulat 1,481 miliarde lei, iar cheltuielile au fost de 1,453 miliarde lei.
Desi cantitatea de energie electrica livrata consumatorilor a scazut cu 4,11% in primul semestru din acest an, veniturile din serviciul de transport au crescut 8,5%, la 562,2 milioane lei (128 milioane euro). Dinamica a fost determinata de majorarea tarifelor de transport al energiei electrice cu 12,7%.
Totodata, veniturile si cheltuielile din piata de echilibrare, segment care nu contribuie la profitul companiei, au scazut cu 61%, la 229 milioane lei (52,1 milioane euro), de la 590,8 milioane lei in primele sase luni ale anului trecut. Evolutia a fost determinata de comportamentul participantilor pe aceasta piata (notificari/realizari), noteaza Transelectrica.
Compania a obtinut un profit din exploatare de aproape 129 milioane lei (29,4 milioane euro), aproape dublu fata de castigul din primul semestru din 2012, de 65,2 milioane lei. In acelasi timp, Transelectrica a consemnat pierderi financiare de 5,6 milioane lei (1,3 milioane euro), in scadere de la 37 milioane lei in perioada similara a anului trecut.
Integral in Money.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman