Increderea in economia zonei euro continua sa creasca
Data publicarii: 31-07-2013 | Finante-BanciIndicatorul privind increderea in economia zonei euro a continuat sa creasca in iulie, dupa alte doua luni de crestere, conform datelor anuntate astazi de Comisia Europeana. Increderea in economia zonei euro a crescut peste asteptari inca din iunie, respectiv la 91,3, indicatorul de sentiment economic ajungand apoi in iulie la 92,5. Increderea in economia zonei euro este un indicator de tip compozit, reflectand cinci indicatori cu ponderi diferite, respectiv increderea in industria zonei euro, in servicii, in sectorul constructiilor, in retail, precum si increderea consumatorilor.
Deocamdata pare putin probabil ca BCE sa decida noi scaderi ale dobanzii de referinta
"Asadar per ansamblu, la nivelul celor 17 state membre ale zonei euro, primim semnale pozitive atat din zona de business, cat si din cea a consumului, posibil inclusiv ca efecte ale relaxarii monetare din luna mai, pusa in aplicare de Banca Centrala Europeana. Prin urmare, pentru moment nu ne asteptam la continuarea scaderii ratei de dobanda pe parcursul urmatoarelor sedinte BCE, insa acest lucru nu este exclus spre finalul anului, daca economia reala nu va continua trendul creat", a aratat Cosmin Enache, Director de Operatiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie romaneasca ce a devenit formator de piata pe piata extrabursiera de Contracte pentru Diferenta (CFD-uri).
Desi atat increderea in industrie, cat si cea in servicii, precum si increderea consumatorilor au crescut in ultimele luni, acesti indicatori se afla insa inca in zona negativa (sub zero).
Separat, indicatorul privind mediul de afaceri din zona euro a inregistrat, la randul sau, o evolutie buna in ultimele luni, ajungand de la -1,04 in aprilie, la -0,53 valoarea anuntata pentru iulie.
"In acelasi timp, la nivelul intregii zone euro, ZEW Economic Sentiment a depasit estimarile initiale, valoarea publicata in iulie (32,8) fiind a treia cea mai ridicata valoarea a acestui an dupa cele inregistrate in februarie si, respectiv, martie", a precizat Cosmin Enache.
Indicatorul de sentiment economic publicat de institutul ZEW pentru luna iulie a sugerat insa o usoara inrautatire a climatului economic in Germania, valoarea publicata (36,3) infirmand asteptarile pietei si pozitionandu-se sub cifra anterioara (38,5). De altfel, referitor la economia Germaniei, inclusiv indicatorul IFO a avut evolutii destul de putin convingatoare in ultimele luni.
Semnalele sunt inca divergente
"In concluzie, semnalele sunt inca divergente: pe de o parte se inregistreaza un climat optimist la nivelul celor 17 state euro, iar de celalta parte Germania- cea mai puternica economie din regiune- se plaseaza intr-un oarecare "con de umbra", intrucat sectorul privat este inca pesimist cu privire la sansele revitalizarii economice in urmatoarea jumatate de an. Consideram insa foarte important faptul ca in ultimele luni increderea in consum a continuat sa se imbunatateasca, consumatorii europeni luand in calcul alocarea unei parti din ce in ce mai mari din veniturile obtinute pentru cheltuielile de consum. Consumul reprezinta o componenta foarte importanta in calculul cresterii economice, o revenire pe acest segment sustinand in cele din urma o revenire pe crestere economica a zonei euro", a aratat Cosmin Enache.
Despre Equity Invest
SSIF Equity Invest SA a fost infiintata in anul 1998, fiind autorizata ca societate de servicii de investitii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisa de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizata sa desfasoare servicii de investitii financiare specifice- preluarea si transmiterea ordinelor clientilor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor in numele clientilor si, respectiv, administrarea portofoliilor- precum si o serie de servicii conexe (schimb valutar in legatura cu activitatile de servicii de investitii prestate etc)
Instrumentele financiare negociabile cu care opereaza SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (actiuni, titluri de stat, obligatiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de imprumut cu scadenta mai mare de un an, drepturi de preferinta la subscrierea de actiuni in cadrul unei majorari de capital, orice alte instrumente financiare calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate de C.N.V.M ca instrumente financiare derivate) si titlurile de participare la organismele de plasament colectiv in valori mobiliare.
Fondurile detinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate in numele S.S.I.F. in contul de clienti deschis special in acest scop. In calitate de intermediar, SSIf Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.
Incepand cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piata pe piata extrabusiera de CFD-uri, fiind prima companie romaneasca ce isi asuma acest rol; suma minima pentru deschiderea unui cont de tranzactionare cu CFD-uri este de 500 Euro.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati www.equity.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani