FMI isi va revizui usor estimarile privind cresterea economiei mondiale
Data publicarii: 08-07-2013 | EconomieDirectorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a pregatit duminica terenul pentru o usoara revizuire a prognozelor de crestere ale economiei mondiale, care vor fi publicate in zilele urmatoare de FMI, transmite AFP.
Lagarde a subliniat ca la reuniunile de primavara ale FMI si Bancii Mondiale, cele doua organizatii internationale au avertizat ca relansarea economiei mondiale avanseaza cu trei viteze diferite, variind de la o crestere de 5,5% in economiile emergente, un avans de 2% in economiile avansate precum SUA si Australia si un blocaj in cazul economiile din zona euro.
'Atunci am preconizat ca economia mondiala va inregistra o crestere de 3,3% dar ma tem ca daca luam in calcul ce vedem in economiile statelor emergente vom avea o crestere usor mai mica', a declarat Christine Lagarde la o conferinta economica organizata la Aix-en-Provence, sudul Frantei. 'Nu pot sa va dau cifre pentru ca le vom publica peste doua zile si nu vreau sa vreau sa ii tai iarba de sub picioare economistului nostru sef', a adaugat Lagarde.
In raportul sau semi-anual World Economic Outlook, publicat in luna aprilie, Fondul Monetar International a estimat ca economia Romaniei va inregistra o crestere de 1,6% in 2013 si un avans de 2% in 2014. Tot atunci FMI a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2013 si 2014, din cauza reducerii cheltuielilor guvernamentale in SUA si a recesiunii din Europa. Potrivit FMI economia mondiala ar urma sa inregistreze un avans de 3,3% anul acesta si unul de 4% anul viitor, dupa ce in ianuarie estima o crestere de 3,5% in 2013 si de 4,1% in 2014.
Christine Lagarde, va vizita Romania in perioada 15-16 iulie, aceasta urmand sa fie prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functia de director al FMI. In timpul vizitei la Bucuresti, Lagarde va sustine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de crestere economica in regiune.
Boardul Fondului Monetar International (FMI) a declarat incheierea cu succes a acordului Romaniei cu FMI, cel de al doilea acord de tip stand-by, constatand indeplinirea tuturor tintelor importante, a actiunilor prealabile si remarcand progresele in directia stabilitatii macroeconomice si pe calea reformelor structurale, a anuntat pe 27 iunie ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.
Romania a incheiat cu succes cel de al doilea acord Stand-by cu Fondul Monetar International (FMI), dar cresterea este slaba si riscurile pentru economie inca exista, a declarat, saptamana trecuta, directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik, dupa inchiderea de catre boardul FMI a evaluarilor a saptea si a opta privind stadiul indeplinirii conditionalitatilor din Memorandumul de Politici Economice si Financiare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani