Hidroelectrica a iesit din insolventa
Data publicarii: 27-06-2013 | ActualitateTribunalul Bucuresti a confirmat iesirea din insolventa a companiei Hidroelectrica, a declarat joi, la Digi 24, administratorul judiciar al companiei, Remus Borza.
'Inca de ieri am convocat pentru astazi (joi - n.r.) la ora 11 Consiliul de supraveghere care va prelua de la administratorul judiciar atributiile de management operativ impreuna cu noul directorat care speram sa fie numit intr-un timp cat mai scurt de catre Consiliul de supraveghere. Evolutia indicatorilor companiei ne da incredere ca aceasta procedura a insolventei si-a atins scopul. Daca in primele cinci luni ale anului trecut compania inregistra pierderi de 190 milioane de lei, in aceeasi perioada a acestui an Hidroelectrica a consemnat un profit record de 399 milioane de lei, cu 110 milioane de lei decat profitul consemnat in tot anul 2010, un an in care a fost consemnata o productie record de 19,8 TW', a aratat Borza.
El a adaugat, de asemenea, ca lichiditatea companiei a crescut de 20 de ori iar la momentul deschiderii procedurii insolventei, in 20 iunie 2012, Hidroelectrica risca falimentul.
Planul de reorganizare al Hidroelectrica a fost aprobat, recent, de Adunarea creditorilor dupa ce, in data de 5 iunie a acestui an, actionarii companiei au aprobat in Adunarea Generala procesul de restructurare a societatii. In cadrul acestui proces, compania va mai ramane cu sapte sucursale, din 13 cate detine in prezent, iar numarul de posturi urmeaza sa fie redus cu circa 300 la nivelul societatii. Economia estimata la fondul de salarii va fi de circa sase milioane euro/an, conform unui comunicat al societatii. In urma restructurarii, posturile de conducere vor fi reduse de la 52 la 34.
Incepand cu 20 iunie 2012, numarul de personal al societatii a scazut de la 5.239 la 4.866 persoane la data de 30 aprilie 2013. In aceasta perioada, personalul a parasit organizatia pe cale naturala (pensionari limita de varsta, pensionari anticipate si anticipat partiale, de invaliditate etc.) dar si in urma a doua valuri de concedieri care au avut loc in ianuarie 2013 (151 salariati) si mai 2013 (304 salariati).
In cadrul acestui proces de reorganizare, prin comasarea sucursalelor vor fi concediati circa 150 salariati ca urmare a reducerii posturilor prin aplatizarea structurilor organizatorice. Va scadea astfel numarul de personal TESA cu aproximativ 24% fata de data de 20 mai 2013, data la care a fost efectuat al doilea val de concedieri.
Euro Insol estimeaza ca numarul angajatilor va scadea de la 4.556 de persoane la 20 mai 2013, pana la 4.406 de salariati dupa procesul de comasare.
De la intrarea in insolventa, numarul total de personal se reduce cu circa 16%, scaderea cea mai importanta inregistrandu-se pe palierul TESA, in conditiile in care activitatea societatii a fost organizata pe procese, asigurandu-se standardizarea si centralizarea unor activitati la sediul central al societatii. Personalul TESA a scazut cu 36% fata de 20 iunie 2012.
Hidroelectrica a intrat in insolventa in data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnata firma Euro Insol. Termenul de iesire din insolventa a companiei a fost 26 iunie 2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani