UniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni
Data publicarii: 25-06-2013 | Finante-BanciUniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni corporative in lei, deschisa la finalul saptamanii trecute, aceasta fiind suprasubscrisa la un nivel de 110%.
Prin oferta primara de vanzare de obligatiuni, banca a vizat o suma totala de 500 milioane lei, suma finala subscrisa si alocata fiind de 550 milioane lei.
«Suntem foarte multumiti de rezultatul si de conditiile emisiunii de obligatiuni. In acelasi timp, consideram ca initiativa noastra reprezinta un reper important pe piata de capital locala si contribuie la dezvoltarea acesteia. In acest sens, apreciem interesul si angajamentul dovedite de catre investitorii institutionali locali si internationali», a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Emisiunea de obligatiuni corporative in lei este prima realizata de UniCredit Tiriac Bank, fiind aprobata de AGA bancii in data de 23 aprilie 2013, ca parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare.
Oferta s-a inchis vineri, 21 iunie 2013, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali si internationali, incluzand institutii financiare internationale (BERD si IFC), fonduri aflate in administrarea principalelor Societati de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii, societati de asigurare, banci locale si alti investitori.
"Intentionam sa revenim cu noi emisiuni in piata in urmatorii ani, in functie de oportunitatile care vor aparea. Ne propunem sa continuam sa ne extindem activitatea in Romania, pe baza diversificarii surselor de finantare, axandu-ne atat pe fonduri atrase local, cat si international, precum si pe resurse furnizate de grupul UniCredit», a adaugat Rasvan Radu.
Cuponul stabilit de banca este de 6,35% pe an. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15 iunie 2018.
Obligatiunile emise de UniCredit Tiriac Bank vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Obligatiunile au maturitatea de 5 ani, sunt scadente in 15 iunie 2018, nominative, sunt emise in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont. Intermediarul emisiunii a fost SSIF Broker, iar casa de avocatura Badea Clifford Chance a asigurat consultanta juridica.
Tranzactia va fi finalizata pe 25 iunie si decontata pe 28 iunie 2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă