UniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni
Data publicarii: 25-06-2013 | Finante-BanciUniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni corporative in lei, deschisa la finalul saptamanii trecute, aceasta fiind suprasubscrisa la un nivel de 110%.
Prin oferta primara de vanzare de obligatiuni, banca a vizat o suma totala de 500 milioane lei, suma finala subscrisa si alocata fiind de 550 milioane lei.
«Suntem foarte multumiti de rezultatul si de conditiile emisiunii de obligatiuni. In acelasi timp, consideram ca initiativa noastra reprezinta un reper important pe piata de capital locala si contribuie la dezvoltarea acesteia. In acest sens, apreciem interesul si angajamentul dovedite de catre investitorii institutionali locali si internationali», a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Emisiunea de obligatiuni corporative in lei este prima realizata de UniCredit Tiriac Bank, fiind aprobata de AGA bancii in data de 23 aprilie 2013, ca parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare.
Oferta s-a inchis vineri, 21 iunie 2013, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali si internationali, incluzand institutii financiare internationale (BERD si IFC), fonduri aflate in administrarea principalelor Societati de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii, societati de asigurare, banci locale si alti investitori.
"Intentionam sa revenim cu noi emisiuni in piata in urmatorii ani, in functie de oportunitatile care vor aparea. Ne propunem sa continuam sa ne extindem activitatea in Romania, pe baza diversificarii surselor de finantare, axandu-ne atat pe fonduri atrase local, cat si international, precum si pe resurse furnizate de grupul UniCredit», a adaugat Rasvan Radu.
Cuponul stabilit de banca este de 6,35% pe an. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15 iunie 2018.
Obligatiunile emise de UniCredit Tiriac Bank vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Obligatiunile au maturitatea de 5 ani, sunt scadente in 15 iunie 2018, nominative, sunt emise in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont. Intermediarul emisiunii a fost SSIF Broker, iar casa de avocatura Badea Clifford Chance a asigurat consultanta juridica.
Tranzactia va fi finalizata pe 25 iunie si decontata pe 28 iunie 2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani