Francul elvetian va ramane ancorat de euro in viitorul apropiat

Data publicarii: 20-06-2013 | Finante-Banci

Banca Centrala a Elvetiei (SNB) a apreciat joi ca nivelul francului ramane 'ridicat' iar pragul minim impus monedei nationale este important pentru a proteja economia intr-un mediu vulnerabil la tensiuni, transmite Bloomberg.

SNB va mentine un curs minim de schimb de 1,20 franci pentru un euro, stabilit in luna septembrie 2011, deoarece aceasta masura este importanta pentru a evita o inasprire nedorita a conditiilor monetara', a declarat presedintele Bancii Centrale a Elvetiei, Thomas Jordan.

De asemenea, asa cum se asteptau analistii intervievati de Bloomberg, Banca Elvetiei a decis sa mentina un interval de 0-0,25% pentru rata dobanzii LIBOR la 3 luni pentru francul elvetian.

Campania SNB de mentinere a pragului minim impus francului a dus la majorarea detinerilor in valuta, la peste 400 de miliarde de franci elvetieni (435 miliarde de dolari). Anul trecut, SNB a cheltuit 188 de miliarde de franci elvetieni in interventii pentru mentinerea cursului de schimb, de 10 ori mai mult decat in 2011.

Integral in Capital.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: