Autostrada incepe in martie
Data publicarii: 03-11-2006Potrivit oficialului, cele trei tronsoane care vor face legatura intre Ploiesti si Brasov vor fi construite in sistem Design-Build-Operate (DBO), cei care vor cistiga licitatiile urmind sa asigure proiectarea, constructia si operarea tronsoanelor. Pentru primele doua, constructorii se vor ocupa doar de proiectarea si constructia lor.
Banii inainte
"Ar fi existat si posibilitatea ca aceste firme sa finanteze construirea tronsoanelor si dupa aceea noi sa platim, dar aceasta este solutia cea mai scumpa, pentru ca ei isi vor face niste evaluari ale riscurilor si vor veni cu preturi mari. Prefer sa dam noi banii de unde o sa-i gasim, fie din fonduri de la buget, fie imprumuturi comerciale sau bani de la institutii internationale", a precizat Radu Berceanu.
La inceputul lunii septembrie, consortiul condus de Euroconstruct a cistigat licitatia pentru construirea tronsonului Bucuresti-Ploiesti al autostrazii Bucuresti-Brasov, cu o oferta de 200 de milioane de euro.
Consortiul format din cele patru firme romanesti a cistigat competitia cu firma austriaca Strabag, cu Vinci si cu firma ungara Vegyepszer, deoarece a oferit cel mai mic pret. Tronsonul Bucuresti-Ploiesti are o lungime de 60 de kilometri.
Se termina in 2009
Lucrarile vor incepe efectiv in luna martie a anului viitor si se vor termina in 2009. Primii 19,5 km ai autostrazii nu au fost inca licitati din cauza unor probleme legate de achizitia terenurilor, autoritatile fiind nevoite sa schimbe traseul autostrazii pe aceasta portiune.
Autostrada Bucuresti-Brasov va fi impartita pe cinci tronsoane. Lucrarile sint estimate la 1,6 miliarde de euro, banii urmind sa fie alocati din surse bugetare.
Incepe din strada Petricani
Traseul autostrazii incepe din strada Petricani, de la kilometrul 0+000, din sectorul 2 al Capitalei, inaintea intersectiei cu calea ferata Bucuresti-Constanta si continua cu pasajul Petricani, peste calea ferata dubla Bucuresti-Constanta.
Pentru constructia tronsonului Bucuresti-Ploiesti vor fi expropriate mai multe terenuri de pe teritoriul localitatilor Moara Vlasiei, Snagov, Gruiu, Balta Doamnei, Gherghita, Draganesti, Rifov, Dumbrava, Berceni si Ploiesti. Valoarea despagubirilor ajunge la 5,650 milioane de lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului