ASF a aprobat emisiunea de obligatiuni in lei a UniCredit Tiriac Bank
Data publicarii: 14-06-2013 | Finante-BanciAutoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, prin decizia nr. A110/13.06.2013, oferta primara de vanzare de obligatiuni corporative emise de UniCredit Tiriac Bank, care vizeaza o valoare de 500 milioane lei.
Banca emite obligatiuni corporative in lei, negarantate, cu maturitatea de 5 ani, scadente in 2018, nominative, in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont.
Oferta initiala este de 50.000 de obligatiuni, fiecare avand valoarea nominala de 10.000 lei. In cazul in care subscrierile vor depasi acest numar, UniCredit Tiriac Bank poate creste numarul de obligatiuni pana la maximum 70.000 de unitati. Subscrierea minima este de 50 de unitati.
Oferta va fi considerata incheiata cu succes daca minimum 70% din suma tintita este subscrisa.
Oferta va fi declarata deschisa in data de 14.06.2013, ora 9:00 si va fi declarata inchisa in data de 21.06.2013, ora 13:00.
Subscrierile vor fi inregistrate exclusiv de catre intermediarul emisiunii, SSIF BROKER, la sediul acestuia din Bucuresti, Sector 4, Splaiul Unirii nr. 16, etaj 8, cam 802-804, intre orele 09:00 - 17:00, ora Romaniei, in fiecare zi lucratoare din cadrul perioadei de derulare a ofertei, cu exceptia ultimei zile a ofertei, cand subscrierile vor putea fi inregistrate numai intre orele 09:00 - 13:00, ora Romaniei.
"Suntem ferm increzatori in finalizarea cu succes a demersului nostru, avand in vedere discutiile pregatite din timp cu investitorii institutionali locali si internationali si reactiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligatiuni este un element important in strategia noastra pe termen lung de diversificare a surselor de finantare, iar parametrii acesteia au fost alesi dupa o monitorizare atenta si o proiectie minutioasa asupra conditiilor de piata. Initiativa reprezinta o reafirmare a angajamentului pe care il avem pe termen lung pentru Romania si a contributiei pe care dorim sa o avem la dezvoltarea pietei de capital locale”, a declarat Rasvan Radu, CEO/Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anuntat public cel mai tarziu in a patra zi lucratoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15.06 2018.
Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor vor fi utilizate in scop general de finantare.
Obligatiunile vor fi inregistrate pentru tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman