Eurobank a afisat pentru afacerile din Romania un profit de 4,3 milioane de euro in primul trimestru

Data publicarii: 03-06-2013 | Finante-Banci

Grupul financiar elen Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2013 un profit net de 4,3 milioane euro din afacerile din Romania, dupa o pierdere de 10,3 milioane euro in acelasi interval din 2012, arata raportul grupului, publicat vineri.

Veniturile operationale ale Eurobank in Romania au fost de primul trimestru de 52,2 milioane euro, iar cheltuielile operationale de 32 milioane de euro. Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primelor trei luni din acest an la 4,035 miliarde euro, mai arata raportul bancii-mama. Creditele acordate de Eurobank in Romania au ajuns la 2,902 miliarde euro la finalul primului trimestru, iar depozitele atrase erau de 1,815 miliarde euro. 

Bancpost a fost infiintata la 1 iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, in urma reorganizarii sectorului comunicatiilor si preluarii unei parti a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii. In noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania. Astfel, in 2009 si-a consolidat pachetul de actiuni in Bancpost la 99%. Totodata, Eurobank a dezvoltat in Romania un intreg grup financiar, prin infiintarea sau achizitionarea unui numar de 9 companii romanesti care opereaza in diverse domenii, cum ar fi finantare, leasing, private banking, titluri de participare, asigurari, imobiliar etc. 

La finele primului trimestru, Eurobank avea in Romania o retea de 239 unitati de retail si 9 centre dedicate clientilor corporate, arata raportul bancii-mama. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: