Dacia nu mai scoate modele noi, deocamdata - director Renault

Data publicarii: 03-06-2013 | Auto

Dacia are nevoie de notorietate, mai mult decat de modele noi. Cel putin deocamdata. Asta spune Carlos Tavares, directorul operational al grupului Renault.

Dacia nu va avea, in viitorul apropiat, un model mini. Chiar daca piata europeana este in scadere, iar segmentul mini castiga teren, francezii de la Renault sunt multumiti de gama actuala de la Dacia. "Dacia are nevoie de o imagine mai buna, trebuie sa castige notorietate. Trebuie sa evitam situatia in care am cheltui prea multi bani pe dezvoltarea  altor modele. E nevoie de o promovare mai buna pentru modelele actuale", a spus Tavares citat de Autonews.com.

Presa de specialitate a anuntat ca Dacia pregateste o masina de dimensiuni mai mici decat Sandero, la un pret de 5.000-6.000 de euro. Mini-ul ar fi avut un ampatament mai mare si un spatiu pentru pasageri si bagaje mai mare decat Renault Clio. Unul dintre motivele pentru care Dacia a renuntat la Citadine sau Towny - asa cum specula presa ca se va numi mini-Dacia - ar putea fi proiectul la care lucreaza Gerard Detourbet, parintele Loganului, cel care s-a ocupat de aproape toate modelele Dacia. Modelul care va costa  in jur de 5.000 de euro va concura direct cu low-costurile de pe pietele din India, China si alte tari emergente (QQ de la Chery, Maruti 800 produs de Suzuki pentru piata din India, Hyundai Eon si Nano - Tata Motors).

Astfel, Renault-Nissan vrea sa castige cota de piata departe de vechiul continent in fata altor constructori auto care sunt deja bine asezati pe pietele din Orient. Modelul ultra low-cost ar putea ajunge si pe alte piete, precum Rusia sau America de Sud.

Dacia comercializeaza 7 modele in Europa modelele Logan, Logan MCV, Duster, Sandero, Sandero Stepway, Lodgy si Dokker.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: