Reuniune de Afaceri Romania - Libia

Data publicarii: 03-06-2013 | Afaceri

Palatul Camerei de Comert Nationale a Romaniei a gazduit o reuniune de afaceri romano - libiana, cu prilejul misiunii economice exploratorii intreprinse in Romania de reprezentantii societatii comerciale libiene Sahara Co, societate specializata in contractare de servicii in constructii, infrastructura, petrol si gaze.

Reuniunea a avut ca obiective principale valorificarea si consolidarea relatiilor economice dintre cele doua tari, reluarea cooperarii economice traditionale si stimularea parteneriatelor bilaterale in  constructii si infrastructura in Libia.

In acest sens oaspetii libieni au prezentat proiectele concrete aprobate de Guvernul libian, in domeniul constructiilor civile si sociale, consolidarea cladirilor deteriorate, constructia si refacerea de drumuri, angajarea de  lucrari de intretinere a instalatiilor petroliere, de apa si gaze. Interesul major al libienilor a vizat prezentarea oportunitatilor si proiectelor existente si importul din Romania de materiale de constructii, in special ciment, prefabricate, lemn si mobila, otel, etc.  

Domnul Awidat M. Awidat, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei Sahara Co, a subliniat importanta contactelor de afaceri personale, si a evidentiat  in cadrul interventiei sale:  "Libia este o tara a oportunitatilor. Companiile romanesti sunt asteptate sa se intoarca in Libia pentru a reconfigura platforma de cooperare traditionala romano - libiana. Piata libiana nu este afectata de criza financiara mondiala, este deschisa pentru constituirea de societati mixte, incheierea de parteneriate, semnarea si executarea contractelor si proiectelor deja incepute pentru refacerea Libiei”.

Intalnirea a reprezentat o platforma de networking eficienta, participantii romani - oameni de afaceri cu activitati in constructii, prelucrarea lemnului, servicii in constructii, majoritatea cu o vasta experienta in Libia sau in tarile din Golf, dezbatand pe larg aspectele derularii de afaceri in Libia: legislatie in domeniu, riscuri si asigurari. Discutiile de afaceri individuale s-au concentrat pe posibilitatile de cooperare, furnizare de produse si servicii pentru industria de constructii si de constituire de societati mixte (fabrici de ciment si de materiale de constructii in Libia).

Reuniunea de afaceri, ce s-a bucurat aprecierea oamenilor de afaceri prezenti - dovada care a reconfirmat interesul si importanta consolidarii relatiilor traditionale dintre Romania si Libia, in special in domeniile constructiilor si infrastructurii rutiere, s-a incheiat cu speranta ca discutiile de afaceri vor avea rezultate concrete in viitor.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: