Allianz-Tiriac Asigurari - rezultate in primul trimestru din 2013
Data publicarii: 30-05-2013 | Finante-Banci
- Venituri din prime de 241,5 milioane lei, usor peste nivelul prognozat
- Profit operational de 6,4 milioane de lei, evidentiind imbunatatirea daunalitatii pe asigurari generale
Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru (T1) al anului 2013 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 241,5 milioane de lei, in crestere cu 5 procente comparativ cu subscrierile de 230 milioane de lei realizate in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul operational aferent activitatilor companiei in primele 3 luni din 2013 s-a situat la 6,4 milioane de lei, nivel superior ce indica imbunatatirea rezultatelor subscrierii pe principalele clase de asigurari generale.
Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari: "Startul in anul financiar 2013 este promitator. Veniturile trimestriale sunt usor peste nivelul prognozat, aceasta evolutie fiind sustinuta de ambele segmente de afaceri: asigurari generale, respectiv de viata si sanatate. Concomitent, imbunatatirea ratei daunei pe segmentul asigurarilor generale a avut o influenta pozitiva asupra profitabilitatii trimestriale.”
Chiar daca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul operational indica o diminuare cu 1,5 milioane de lei, profitul inregistrat de Allianz-Tiriac in primele trei luni din 2013 se situeaza la unul dintre cele mai ridicate niveluri trimestriale din ultimii ani. Rezultatul operational din T1 2012 a fost influentat pozitiv de inregistrarea unui venit extraordinar. Reamintim ca, in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 6,5 milioane de lei, aferent activitatilor derulate pe intreg parcursul anului 2012.
Eficienta crescuta pentru activitatea de asigurari generale
In primele trei luni din 2013, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 213,2 milioane de lei, indicand o crestere cu 3,3% fata de nivelul de 206,5 milioane de lei inregistrat in acelasi interval din 2012. Toate clasele importante de asigurari - Casco, RCA, bunuri si proprietati - au contribuit la sustinerea tendintei de crestere a veniturilor.
Vanzarile de polite Casco au evidentiat o crestere a subscrierilor pana la valoarea de 96,2 milioane de lei in T1 2013, cu aproape doua procente mai mult fata de nivelul de 94,5 milioane de lei inregistrat in primele 3 luni ale anului anterior. Evolutia reflecta stabilizarea volumului de afaceri generat de societatile de leasing partenere, dupa o perioada indelungata in care contractia abrupta a acestui segment de finantare s-a proiectat si la nivelul volumului de afaceri Casco ale Allianz-Tiriac. Subscrierile Casco continua sa detina cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ 45% din primele brute aferente primului trimestru din 2013.
In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), in perioada ianuarie-martie a.c. Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 55,1 milioane de lei, in crestere cu 7,4 procente comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2012, de 51,3 milioane de lei.
La nivelul portofoliului property, veniturile trimestriale au inregistrat o crestere usoara, de 1,6%, pana la valoarea de 44,4 milioane de lei. Aproximativ o treime din aceasta suma este reprezentata de primele brute subscrise pentru asigurarea locuintelor, restul reprezentand asigurari comerciale de cladiri, bunuri si daune la proprietati.
Sub aspectul profitabilitatii, merita evidentiata evolutia pozitiva a rezultatelor pe segmentul asigurarilor auto. Portofoliul agregat de asigurari Casco si RCA a consemnat o imbunatatire a ratei daunei cu aproximativ 9 puncte procentuale, pana la nivelul de 75%. Cresterea calitatii subscrierii, inclusiv prin aplicarea mult mai riguroasa a sistemului bonus-malus a sustinut imbunatatirea performantelor pe acest segment de asigurari. In plus, o influenta pozitiva relevanta asupra profitabilitatii a avut-o si cresterea ratei de incasare a regreselor administrative la nivelul portofoliului Casco, in contextul in care Allianz-Tiriac se plaseaza in topul celor mai mari asiguratori de avarii si furt auto din Romania. Regresele administrative reprezinta sumele pe care Allianz-Tiriac, in calitate de asigurator Casco, le are de recuperat de la alti asiguratori emitenti de polite RCA, in conditiile in care tertul pagubit ca urmare a producerii unui accident auto opteaza pentru activarea politei Casco in vederea obtinerii despagubirilor de reparatii, acordand Allianz-Tiriac dreptul de a recupera de la asiguratorul RCA al soferului vinovat sumele reprezentand indemnizatii acordate pentru reparatii.
Afaceri de asigurari de viata in crestere accelerata
Allianz-Tiriac a inregistrat o dinamica foarte buna a volumului afacerilor de asigurari de viata. Cu vanzari de 28,3 milioane de lei in primul trimestru din 2013, acest segment a consemnat o rata de crestere de aproape 20 de procente fata de valoarea de 23,7 milioane de lei inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior. In special subscrierile de contracte cu prime unice pentru produsele cu componenta investitionala (de tip unit-linked) s-au majorat, foarte probabil si ca urmare a evolutiei pozitive a randamentelor unora dintre tipurile de plasamente utilizate de oferta diversificata de programe investitionale a Allianz-Tiriac.
Vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked) au generat 59% din veniturile de asigurari de viata ale companiei, restul de 41% reprezentand vanzari de polite traditionale.
"O contributie importanta la realizarile noastre a avut-o si continua sa o aiba faptul ca, indiferent de obiectivele de performanta ale Allianz-Tiriac, promovarea celor mai evoluate standarde de calitate in privinta produselor si serviciilor oferite ramane o constanta, o prioritate. Sub acest aspect, suntem mandri de faptul ca in primul trimestru am lansat serviciul integrat de notificare a daunelor si programare la constatare pe platforma on-line. Este un serviciu extrem de apreciat de clienti, care ne-a facut mult mai accesibili, mai simplu de abordat, mai eficienti in procesul de solutionare a daunelor, adica atunci cand clientul are mai multa nevoie de disponibilitatea asiguratorului”, a concluzionat Remi Vrignaud, CEO al Allianz-Tiriac.
Toate declaratiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos:
Anumite declaratii prezentate in acest document se pot referi la asteptari viitoare si la alte proiectii, care se bazeaza pe evaluarile si previziunile curente ale administratorilor si implica riscuri si incertitudini cunoscute si necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performantele actuale sa evolueze in mod diferit fata de estimarile exprimate sau sugerate in declaratiile prezentate. In plus, expresii precum "ar putea, va fi, ar trebui, se asteapta, planifica, intentioneaza, anticipeaza, crede, estimeaza, previzioneaza, potential sau continua” si alte expresii similare se refera la proiectii si asteptari pentru viitor.
Rezultatele, performantele obtinute in practica sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate in asemenea declaratii, fiind influentate, fara a fi limitate, de: (i)conditiile economice generale, inclusiv conditiile economice particulare ale activitatilor de baza ale Allianz si pietelor principale in care opereaza; (ii) performantele inregistrate de pietele financiare, inclusiv pe pietele in crestere; (iii) frecventa si gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalitatii si tendintele acesteia; (v) nivelele de persistenta; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobanzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificari ale mediului concurential; (x) schimbari ale legislatiei si reglementarilor, inclusiv schimbari referitoare la convergenta monetara si Uniunea Monetara Europeana; (xi) schimbari in politicile bancilor centrale si/sau ale guvernelor; (xii) impactul achizitiilor, (xiii) masurile de reorganizare, precum si de alti (xiv) factori competitivi, la nivel national, regional sau global. Multi dintre acesti factori pot aparea sau se pot manifesta mai pronuntat ca urmare a activitatilor teroriste si a consecintelor acestora.
Compania nu isi asuma nici o obligatie de a actualiza orice informatie referitoare la proiectiile viitoare eventual exprimate in acest document.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani