Ciocazanu: Fugiti de bancile cu fite!
Data publicarii: Astazi, 02-11-2006
Deschid contul fericit ca am patruns intr-o retea internationala. Bravos, bancherii lumii, bine-ati venit si-aici la Romanica, sa mai spalati imaginea de tara Bancorex! Bine ai venit, Europa pe credit!
A doua zi dupa depunere, telefon de la functionarul amabil: "Buna ziua, domnu' Ciocazanu, stiti, am vazut ca ati depus bani la noi, am vrea sa va facem o propunere".
Propuneti! "Pai, avem o oferta buna la un credit de nevoi personale etc., etc.". Hai sa vedem. Si purcedem la dosar. Da-i comanda de adeverinte la firma, stai pe capul colegelor de la personal sa-ti elibereze documentele, stampile, aprobari. Iese mapa.
Il sun pe baiatul galant si-l anunt ca-s gata. Vine, semnam, completam, predam. Aveti grija, ii spun, la Biroul de Credit. Am auzit ca te inregistreaza si daca ai o mie de lei restanta. Iar eu intarzii uneori cu ratele, ca tot omu'.
Ba serviciul, ba Bucurestiul blocat, ba distanta pana in capatul celalalt al orasului unde are sediul banca la care am rata la casa. Insa in general achit la timp si sunt la zi. Iar daca intarzii, asta e, dau si penalizarea.
Nu-i bai, mergem inainte, se angajeaza el cu-n zambet in coltul gurii. Pleaca si ma cearta dupa vreo saptamana: "Pai, domnu' Ciocazanu, de ce nu mi-ati spus ca figurati la Biroul de Credit? Nu s-a aprobat. Si m-ati mai pus si pe drumuri!". Eu sa spun? Pai, ce, Biroul asta mi-a spus mie ceva?
Multumesc, draga banca straina, drag functionar, drag Biroul de Credit! Toti meritati o urare draga noua, clientilor executati inainte de li se da ultimul cuvant. De ce? Pai, voi va rugati de noi sa ne imprumutati si tot voi ne luati apoi la rost.
Asa procedeaza o firma cu pretentii? Sau v-ati romanizat si voi, bancherii straini? Cand depunem bani, atunci suntem buni. Daca intarziem un pic, atunci va... aia pe noi. Iar pe acest Birou de Credit la ce Dumnezeu l-ati mai infiintat?
Sa le puneti interdictie la credit celor care uita sa-si achite datorii cat o moneda? Pentru ca pe marii datornici stim bine cum ii cocolositi! Cu esalonari, re-, si re-re... Cu ei sunteti muma, nu ciuma. asta-i know-how-ul pe care ni-l vanturati prin reclame pompoase!
Nu conteaza onestitatea majoritatii celor care sunt cu ratele la zi. Nu conteaza ca, si atunci cand intarzie, oamenii platesc penalizari. Nu conteaza ca sunt solvabili.
Tot ce conteaza este ca, la un moment dat, cineva nu ajunge la timp la ghiseu si atunci il condamnati fara drept de apel: cinci ani de cazier bancar! Si va mirati cand va injura lumea pe forumuri si in scrisori trimise la redactie.
Continuati asa si aveti oprobriul garantat! Iar de la anul, mai bine ne deschidem conturi prin vecini decat sa suportam aroganta si normelor voastre aberante!
Un articol de Laurentiu Ciocazanu - Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii