Cati romani joaca la pacanele si care este valoarea pietei
Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci
Valoarea pietei romanesti a jocurilor de sloturi (cunoscute sub numele de 'pacanele') a fost de 400 milioane de euro in 2012, iar impozitele incasate la bugetul statului din jocurile de noroc au totalizat 160 milioane euro, a declarat joi directorul executiv al Asociatiei Organizatorilor de Sloturi Romslot, Dan Iliovici, cu ocazia prezentarii unui studiu de piata privind profilul jucatorului de sloturi.
Potrivit studiului, realizat de GfK Romania, numai 3% dintre romanii de peste 18 ani participa la jocurile de tip slot-machines, iar acestia asociaza acest tip de joc cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig.
Statisticile internationale arata ca numarul participantilor din alte state europene este de pana la patru ori mai mare decat in Romania, iar in Marea Britanie, spre exemplu, 13% din populatie participa la jocurile de sloturi.
Datele prezentate de Catalina Ifrim, consultant la GfK Romania, arata ca 3% dintre romani au participat in ultimul an la jocurile de sloturi si doar 1% dintre acestia participa saptamanal la joc.
Comparativ, la loto joaca 20% dintre romani, iar saptamanal 5%, la pariuri - 6%, 3% saptamanal, la bingo - 4%, 1% saptamanal, jocuri de carti - 3%, 1% saptamanal, jocuri online - 3%, 1% saptamanal.
Care este profilul jucatorului roman
Potrivit studiului, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.091 de persoane, au jucat la sloturi in ultimul an 6% dintre barbati si 1% dintre femei, 4% dintre persoanele din mediul urban si 2% din populatia din mediul rural, 6% din populatia de peste 35 de ani.
Jucatorii de sloturi sunt in proportie de 92% barbati, au o varsta medie de 29 de ani, 60% lucreaza full-time, 65% sunt necasatoriti, 84% au Internet, 74% nu au copii.
Venitul mediu lunar al jucatorului de sloturi este de 1.274 lei, iar suma medie cheltuita este de 80 de lei. ]
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman