Cati romani joaca la pacanele si care este valoarea pietei
Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci
Valoarea pietei romanesti a jocurilor de sloturi (cunoscute sub numele de 'pacanele') a fost de 400 milioane de euro in 2012, iar impozitele incasate la bugetul statului din jocurile de noroc au totalizat 160 milioane euro, a declarat joi directorul executiv al Asociatiei Organizatorilor de Sloturi Romslot, Dan Iliovici, cu ocazia prezentarii unui studiu de piata privind profilul jucatorului de sloturi.
Potrivit studiului, realizat de GfK Romania, numai 3% dintre romanii de peste 18 ani participa la jocurile de tip slot-machines, iar acestia asociaza acest tip de joc cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig.
Statisticile internationale arata ca numarul participantilor din alte state europene este de pana la patru ori mai mare decat in Romania, iar in Marea Britanie, spre exemplu, 13% din populatie participa la jocurile de sloturi.
Datele prezentate de Catalina Ifrim, consultant la GfK Romania, arata ca 3% dintre romani au participat in ultimul an la jocurile de sloturi si doar 1% dintre acestia participa saptamanal la joc.
Comparativ, la loto joaca 20% dintre romani, iar saptamanal 5%, la pariuri - 6%, 3% saptamanal, la bingo - 4%, 1% saptamanal, jocuri de carti - 3%, 1% saptamanal, jocuri online - 3%, 1% saptamanal.
Care este profilul jucatorului roman
Potrivit studiului, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.091 de persoane, au jucat la sloturi in ultimul an 6% dintre barbati si 1% dintre femei, 4% dintre persoanele din mediul urban si 2% din populatia din mediul rural, 6% din populatia de peste 35 de ani.
Jucatorii de sloturi sunt in proportie de 92% barbati, au o varsta medie de 29 de ani, 60% lucreaza full-time, 65% sunt necasatoriti, 84% au Internet, 74% nu au copii.
Venitul mediu lunar al jucatorului de sloturi este de 1.274 lei, iar suma medie cheltuita este de 80 de lei. ]
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii