Doua oferte finale pentru preluarea Blue Air
Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci
Doi investitori au depus oferte finale pentru preluarea business-ului Blue Air, informeaza Casa de Insolventa Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea companiei aeriene, printr-un comunicat emis, joi AGERPRES.
Ofertele trebuie sa fie insotite si de dovezi de depunere a garantiei solicitate de catre Comisia de organizare a procedurii de vanzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai. Daca toate conditiile solicitate sunt indeplinite, Comisia de vanzare, in urma deschiderii ofertelor, va desemna un castigator, care va trebui ulterior aprobat de catre creditori si actionari inainte de a se face efectiv transferul business-ului.
Casa de Insolventa Transilvania, in acord cu creditorii si investitorii interesati de Blue Air, a accelerat licitatia pentru compania aviatica pentru a putea conferi companiei o stabilitate ridicata. S-a decis vanzarea business-ului Blue Air pentru a consolida pozitia companiei pe piata din Romania, cat si pe piata europeana, si pentru a putea imbunatati calitatea serviciilor de transport aerian oferite pasagerilor. Casa de Insolventa Transilvania a fost coordonatorul echipei de negociere inca de la demararea procesului.
Anuntul de scoatere la vanzare a companiei Blue Air a fost facut pe 11 aprilie 2013. Intr-o prima etapa a procedurii de vanzare, echipa de negociere coordonata de Casa de Insolventa Transilvania a atras 12 investitori interesati. Dintre ofertele depuse, noua au fost considerate eligibile. In urma procesului de evaluare si analiza a ofertelor depuse, in cursa pentru Blue Air au mai ramas trei investitori. Doi dintre acestia au depus joi ofertele finale.
Compania aviatica Blue Air nu se afla in nicio procedura judiciara si isi desfasoara activitatea in conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati in vreun fel de procesul de vanzare.
Casa de Insolventa Transilvania este unul dintre cei mai importanti practicieni in insolventa din Romania si actioneaza ca liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura. Cu o echipa de peste 100 de specialisti, 35 practicieni in insolventa si 12 echipe de lucru, Casa de Insolventa Transilvania a gestionat procedura insolventei a peste 650 de societati comerciale si este prezenta la nivel national.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice