Banca Transilvania are un nou director general
Data publicarii: 14-05-2013 | Finante-Banci
Omer Tetik este noul director general al Bancii Transilvania, desemnat de Consiliul de Administratie BT pentru a coordona activitatea bancii. Anterior, Omer Tetik a indeplinit functia de Presedinte al Credit Europe Bank Romania si al Consiliului de Administratie al respectivei banci. Mandatul va incepe la 1 iunie a.c., iar exercitarea functiei va fi facuta dupa avizarea sa de catre BNR.
Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: "Ii spunem bun venit lui Omer Tetik in echipa noastra, o persoana compatibila cu viziunea bancii. Experienta profesionala si calitatile personale sunt cartea sa de vizita pentru o asemenea pozitie in cadrul Bancii Transilvania. Omer Tetik are intreg suportul meu si al Consiliului de Administratie pentru a pune in aplicare strategia BT”.
Noul director general al Bancii Transilvania va raporta direct Presedintelui Consiliului de Administratie BT, Horia Ciorcila.
Omer Tetik are 40 de ani, este cetatean roman, de origine turca si este nascut in Germania. Cu toate ca este unul dintre cei mai tineri directori generali pe care ii au bancile din Romania, are o experienta foarte vasta in domeniul bancar, de peste 17 ani. A ocupat pozitii in domeniul bancar atat in Romania, cat si in Turcia si Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara si vorbeste fluent 4 limbi straine, inclusiv romana.
"Sunt foarte onorat sa fac parte, de acum inainte, din top managementul Bancii Transilvania, cu atat mai mult cu cat oportunitatea a venit din partea uneia dintre cele mai mari banci din Romania. Dintotdeauna am admirat povestea de succes a acestei banci, spiritul sau antreprenorial si abordarea inovativa. Imi asum cu entuziasm si responsabilitate noua provocare, pentru a contribui la cresterea si consolidarea bancii". afirma Omer Tetik.
Omer Tetik si-a inceput cariera in anul 1996, la Finansbank, in Istanbul, ca Dealer trezorerie. A continuat ca Executive Manager Trezorerie la Finansbank Moscova si ca Presedinte al Finans Securities Bucuresti. In cadrul Credit Europe Bank Romania a indeplinit functia de Executive Manager si, ulterior, de Vicepresedinte in cadrul Diviziei Trezorerie; Vicepresedinte al Diviziei Retail Banking, Prim-Vicepresedinte, iar din 2010 a fost CEO al acestei banci.
Pentru exercitarea pozitiei de director general al Bancii Transilvania, Omer Tetik se va muta din Bucuresti in Cluj-Napoca, unde BT are Sediul Central. In Romania traieste de 13 ani, despre care afirma: "Romania a devenit casa mea, locul in care mi-am construit o familie, unde mi-am facut prieteni si unde mi s-au oferit oportunitati profesionale, asa cum este noua pozitie la Banca Transilvania”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani