Dan Radu Rusanu: Cresterea pietei non-bancare depinde direct de cresterea economica
Data publicarii: 13-05-2013 | Finante-Banci
Cresterea pietei non-bancare din Romania depinde, in mod direct, de cresterea economica, a declarat sambata, la Deva, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, el mentionand ca o evolutie pozitiva se va reflecta in mod benefic in numarul de contributori la fondul de pensii, pe bursa sau pe piata asigurarilor.
'Cresterea pietei non-bancare va depinde in mod direct de cresterea economica a Romaniei. Daca va creste numarul de salariati, automat vor creste si contribuabilii la fondul de pensii. (...) Daca vor veni investitori, cum au inceput sa vina usor-usor, si vom privatiza anumite societati mamut din economia romaneasca, piata de capital si bursa vor merge mult mai bine', a spus presedintele ASF.
Un rationament similar a fost formulat si in ceea ce priveste piata asigurarilor, Dan Radu Rusanu mentionand ca daca gradul de bunastare al oamenilor va creste atunci acest aspect se va reflecta si intr-un numar mai mare de asigurari.
El a mai spus ca fuziunea dintre cele trei entitati care formeaza Autoritatea de Supraveghere Financiara - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) din Romania - se va incheia in doua luni. Procesul de fuziune va duce si la o reducere de personal, prin comasarea unor directii din cadrul structurilor enumerate.
'Unirea celor trei entitati este un proces destul de anevoios si destul de complicat. Speram ca in doua-trei luni de zile sa reusim. Astazi avem 540 de salariati, in toate cele trei entitati. Trebuie ca in 60-70 de zile sa ramanem cam 400, prin comasarea directiilor', a afirmat presedintele ASF, apreciind ca in acest fel se va realiza o coordonare mai buna si va exista o transparenta a deciziilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice