Nevoia de intimitate la birou, rezolvata cu un mp3 player
Data publicarii: 31-10-2006Acest aparat este considerat ca modalitatea sigura prin care se poate construi un spatiu virtual, la serviciu, in timpul programului.
Autorul studiului, Simon Pole, a declarat ca fenomenul poate fi explicat, partial, prin lipsa peretilor despartitori care sa asigure fiecarui om intimitatea care sa ii permita sa se concentreze.
"Muncitorii erau, mai demult, despartiti cu ajutorul unor pereti, astfel incat fiecare se putea concentra asupra muncii pe care o depune.
"Organizarea de birouri in spatii larg-deschise a antrenat caderea zidurilor, majorarea interactiunilor vizuale si a gradului de comunicare, dar nu a disparut nevoia de a se concentra", a declarat Simon Pole.
In opinia lui Pole, un mp3 player permite individului sa isi creeze propriul lui spatiu virtual sa sa se sustraga, de exemplu, conversatiilor telefonice ale colegilor de birou.
Unul dintre efectele adverse ale folosirii acestui aparat este aparitia unei granite intre generatii, evidenta prin reticenta muncitorilor mai varstnici referitor la folosirea unui astfel de aparat la locul de munca.
Folosirea aparatului de ascultat muzica in format mp3 a fost deja interzisa in 30% dintre intreprinderile care au facut parte din esantionul acestui studiu.
Intreprinderile cele mai rigide si vigilente in ceea ce priveste folosirea mp3 player-ului sunt cele din sectoarele bancar si juridic, in timp ce companiile care activeaza in marketing si media sunt cele mai tolerante.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman