Care este cea mai mare indemnizatie de somaj platita in Romania
Data publicarii: 29-04-2013 | HR/Cariere
Un fost director adjunct de la o societate comerciala din Botosani primeste cea mai mare indemnizatie de somaj din Romania, adica 5.755 de lei, la nivel national fiind inregistrati sase someri cu o indemnizatie mai mare de 3.000 de lei, precizeaza ANOFM intr-un raspuns solicitat de agentia Mediafax.
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a precizat, la solicitarea Mediafax, ca in Romania se platesc in prezent sase indemnizatii de somaj de peste 3.000 de lei, cea mai mare, de aproape 6.000 de lei, revenind unui somer din judetul Botosani, fost director adjunct intr-o societate comerciala.
Pe locul doi in topul somerilor bine indemnizati, este un fost director economic din Satu Mare, care primeste lunar 4.023 de lei, fiind urmat de un alt fost director economic, din Bucuresti, care are o indemnizatie de somaj de 3.630 de lei.
Locul al patrulea din clasament este ocupat de un fost sef serviciu din judetul Ilfov, care primeste ca somer 3.082 de lei, iar pe locul al cincilea, cu o indemnizatie de 3.077 de lei, este un expert in forta de munca si somaj din Hunedoara.
Pe ultima pozitie in clasamentul somerilor bine platiti este un fost director de proiect din Prahova, care primeste 3.074 de lei.
ANOFM precizeaza ca, potrivit articolului 39, alineatul 1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, indemnizatia de somaj se acorda, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza: sase luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, noua luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani, si 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani