Hackerii din Romania, in topul mondial - vezi ce loc ocupa
Data publicarii: 23-04-2013 | IT&C
Romania ocupa locul sapte in topul mondial al atacurilor cibernetice, cu 2,8 la suta din totalul acestor atacuri din toata lumea, in al patrulea trimestru al anului 2012.
Contributia hackerilor romani la atacurile cibernetice din lume a crescut, de la 2,7 la suta in trimestrul precedent si de la 2,6 la suta, in aceeasi perioada a anului 2011, potrivit Bloomberg.
Orasul Ramnicu Valcea este recunoscut in presa internationala drept un "rai" pentru infractorii cibernetici, fiind numit "hackerville".
Liderul mondial al atacurilor cibernetice este, incontestabil, China, ai carei hackeri au fost responsabili pentru 41 la suta din atacurile de la nivel mondial, in al patrulea trimestru al anului 2012. Tara reprezinta astfel sursa principala a acestui tip de infractiuni.
Procentul Chinei a crescut de la 33 la suta, in trimestrul precedent, iar investigatiile au descoperit o retea sofisticata de hackeri in aceasta tara. Unii dintre membrii retelei au legaturi cu armata chineza. Guvernul si presa de stat neaga insa in continuare implicarea Chinei in incidentele cibernetice internationale.
Pe locul doi se afla Statele Unite ale Americii, cu 10 la suta, iar pe locul trei se situeaza Turcia, cu 4,7 la suta. SUA sunt tara de resedinta a unora dintre cele mai cunoscute grupuri de hackeri, precum Anonymus si AntiSec.
Rusia, Taiwan, Brazilia sunt celelalte tari care se situeaza mai sus decat Romania in acest top, tara noastra fiind urmata de India, Italia si Ungaria.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii