Numarul ATACURILOR CIBERNETICE a crescut. Care sunt tintele
Data publicarii: 17-04-2013 | IT&C
Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012 in intreaga lume, IMM-urile si subcontractantii acestora fiind tintele preferate ale infractorilor, potrivit raportului anual al companiei americane de securitate informatica Symantec.
"Concepute pentru furturi de proprietate intelectuala, aceste atacuri de spionaj cibernetic afecteaza tot mai mult sectorul industrial, precum si IMM-urile care au sub 250 de salariati si care reprezinta obiectul a 31% dintre aceste atacuri" , in comparatie cu 18% in 2011, noteaza raportul publicat marti.
"IMM-urile se simt adeseori la adapost de aceste atacuri, insa infractorii informatici sunt atrasi de coordonatele lor bancare, datele lor comerciale si proprietatea intelectuala. Infrastructura si practicile lor de securitate sunt adesea inadecvate", precizeaza Symantec.
Odata ce website-urile acestor companii sunt compromise, acestea "sunt apoi utilizate in atacuri cibernetice de amploare si atacuri de tip «Watering Hole»", explica grupul.
"Pentru acest tip de amenintare, hackerul infecteaza un website, ca de exemplu un blog sau un site al unei intreprinderi, accesat frecvent de victima vizata. Odata ce victima se conecteaza, un program de atac se instaleaza in calculatorul sau, fara ca acesta sa stie", precizeaza Symantec.
Companiile industriale sunt primele organizatii luate in vizor de aceste atacuri in 2012, urmate de institutiile guvernamentale, precizeaza raportul.
"Infractorii informatici tintesc tot mai mult lanturile logistice si sistemele de subcontractare, pentru a obtine informatii sensibile ale marilor companii si proprietate intelectuala de mare valoare" , potrivit Symantec.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des