Numarul ATACURILOR CIBERNETICE a crescut. Care sunt tintele
Data publicarii: 17-04-2013 | IT&C
Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012 in intreaga lume, IMM-urile si subcontractantii acestora fiind tintele preferate ale infractorilor, potrivit raportului anual al companiei americane de securitate informatica Symantec.
"Concepute pentru furturi de proprietate intelectuala, aceste atacuri de spionaj cibernetic afecteaza tot mai mult sectorul industrial, precum si IMM-urile care au sub 250 de salariati si care reprezinta obiectul a 31% dintre aceste atacuri" , in comparatie cu 18% in 2011, noteaza raportul publicat marti.
"IMM-urile se simt adeseori la adapost de aceste atacuri, insa infractorii informatici sunt atrasi de coordonatele lor bancare, datele lor comerciale si proprietatea intelectuala. Infrastructura si practicile lor de securitate sunt adesea inadecvate", precizeaza Symantec.
Odata ce website-urile acestor companii sunt compromise, acestea "sunt apoi utilizate in atacuri cibernetice de amploare si atacuri de tip «Watering Hole»", explica grupul.
"Pentru acest tip de amenintare, hackerul infecteaza un website, ca de exemplu un blog sau un site al unei intreprinderi, accesat frecvent de victima vizata. Odata ce victima se conecteaza, un program de atac se instaleaza in calculatorul sau, fara ca acesta sa stie", precizeaza Symantec.
Companiile industriale sunt primele organizatii luate in vizor de aceste atacuri in 2012, urmate de institutiile guvernamentale, precizeaza raportul.
"Infractorii informatici tintesc tot mai mult lanturile logistice si sistemele de subcontractare, pentru a obtine informatii sensibile ale marilor companii si proprietate intelectuala de mare valoare" , potrivit Symantec.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman