Profitul net al Agricover Credit IFN, crestere cu 46% in 2012
Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci
Profitul net al Agricover Credit IFN, singura institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, a atins in 2012 valoarea de 11,2 milioane de lei, in crestere cu 46% fata de anul anterior, datorita dezvoltarii portofoliului de clienti si a unui model de business adaptat nevoilor fermierilor.
De asemenea, valoarea creditelor acordate a avansat pana la 413 milioane de lei, cu 38% mai mult decat in 2011.
"Rezultatele excelente ale Agricover Credit IFN in 2012 confirma modul nostru unic de abordare a clientilor. Faptul ca facem parte dintr-un grup puternic, Agricover, care ofera solutii complete pentru agricultura, ne ajuta sa intelegem mai bine decat alti finantatori care sunt problemele fermierilor. Acestia au nevoie de capital de lucru si resurse pentru investitii, iar noi dispunem de lichiditatile necesare datorita fondurilor proprii, a parteneriatelor cu bancile si cu fondurile internationale”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.
Informatii financiare la 31.12.2012
- Profit net: 11,2 milioane de lei, in crestere cu 46% fata de 31.12.2011
- Fonduri proprii: 80. 282.073 lei
- Solvabilitate: 28,4%
- Valoarea creditelor acordate: 413 milioane lei
- Credite neperformante cu restante mai mari de 90 de zile: 1,3% din total credite
In 2012, Agricover Credit IFN a atras 12,5 milioane de euro de la International Finance Corporation - divizia de investitii a Bancii Mondiale si 8 milioane de euro de la fondul german EFSE, precum si peste 147 de milioane de lei de la bancile locale. Numarul fermierilor care au primit credite a crescut cu 48% fata de 2011.
Agricover Credit IFN isi va continua dezvoltarea puternica, propunandu-si sa devina, pe termen lung, unul dintre liderii din agrifinance. Societatea mizeaza pe cunoasterea foarte buna a agricultorilor si pe relatia foarte apropiata cu ei, atuuri care ii permit sa le ofere solutii creative, adaptate problemelor lor. In 2013, compania estimeaza o crestere a plasamentelor cu 33% fata de anul precedent si atragerea a cel putin 400 de clienti noi, printr-o abordare inovatoare a finantarii in agricultura si oferirea de patru produse noi pana la sfarsitul anului. "Creditul pentru utilaje second hand lansat in luna martie se bucura deja de un mare succes printre fermieri”, a spus Robert Rekkers, care a precizat ca alte produse destinate agricultorilor vor fi lansate in mai si la toamna.
Agricover Credit IFN are o echipa mobila de specialisti, care trateaza cererile de finantare in mod operativ si flexibil. Astfel, evaluarea dosarului de creditare se face rapid, in maximum sapte zile, iar obtinerea finantarii depinde de o serie de conditii precum suprafata terenului detinut, experienta si varsta fermierului, dar si dotarea de care dispune ferma.
Robert Rekkers sustine ca modelul de business al Agricover Credit IFN este bazat pe experienta relatiilor cu agricultorii pe care o are grupul Agricover, pe sinergiile care se construiesc in cooperarea interdivizionara, acestea fiind cateva dintre avantajele fata de ceilalti finantatori care se adreseaza domeniului agricol. "In ceea ce priveste finantarea agriculturii vedem o crestere importanta de cerere in 2013 si speram ca va fi chiar un an bun in termeni de plasamente, desi contextul economic in Romania ramane fragil”, a mai declarat Robert Rekkers.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani