Sesiune de 6 licitatii organizata de Artmark incepand de marti
Data publicarii: 15-04-2013 | Lifestyle
Casa de licitatii Artmark organizeaza incepand de marti o suita de sase licitatii, sesiunea fiind deschisa de arta postmoderna si contemporana, unde se disting tablourile artistilor contemporani tineri.
Din licitatia care va avea loc marti seara, la Athenee Palace Hilton, face parte "Breaking Dance II", un meci de box semnat de un important si international afirmat artist al scolii de la Cluj Marius Bercea, tabloul fiind estimat la 7.000-12.000 de euro.
De asemenea, licitatia cuprinde opere ale unor artisti consacrati ca Ion Tuculescu - "Soarele de la miezul noptii", la 25.000-45.000 de euro sau Paul Neagu - "Edgerunner", la 16.000-22.000 de euro. Cea de-a doua parte a serii este dedicata sculpturii si mobilierului de gradina, unde cea mai valoroasa opera este sculptura lui Ion Mandrescu - "Roata timpului" estimata la 25.000-35.000 de euro.
Cea de-a doua seara a sesiunii Artmark, desfasurata tot la Athenee Palace Hilton, este dedicata maestrilor Art Nouveau-ului, Romantismului si Biedermeier-ului romanesc. Capodoperele centrale sunt semnate de Stefan Luchian - "Primavara" ("Doua muze"), la 100.000-200.000 de euro, Nicolae Grigorescu - "Primavara in Bretania", la 40.000-80.000 de euro si Theodor Aman - "Venetia", la 14.000-24.000 de euro.
Licitatia de Militaria si Antichitati, desfasurata in continuarea Licitatiei de Art Nouveau si Romantism, aduce in prim-plan loturi de armament medieval precum o rarisima armura germana de la inceputul secolului al XVII-lea, la pretul de pornire de 5.000 de euro, ori o sabie japoneza de samurai de autor, incrustata cu metale pretioase, la 2.000 de euro.
Capodoperele Licitatiei de Pictura si Sculptura Europeana, organizate de Artmark in premiera, pe 18 aprilie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sunt grupate in jurul colectiei de arta clasica a diplomatului roman Vasile Stoica, preluata in 1977 de la Muzeul National de Arta al Romaniei.
Dupa caderea regimului comunist, in urma unui sir indelungat de procese, colectia a fost restituita mostenitorilor diplomatului, in cursul anului 2009. Reunind 12 capodopere, patru de grafica si opt de pictura, ansamblul de arta europeana propus in cadrul licitatiei poarta semnaturile unor artisti marcanti pentru istoria artei universale - Gustave Courbet, Albrecht Durer, Giovanni Battista Piranesi, Giovanni Battista Tiepoli. Pretul de pornire al colectiei este de 169.000 de euro. In cadrul licitatiei, exista o serie de tablouri din sfera picturii flamande, protagonista celei mai vizitate expozitii a anului 2012 la nivel mondial.
Licitatia Cabinetul de curiozitati, organizata in aceeasi seara, incheie sesiunea de licitatii Artmark. Aceasta cuprinde reclame din perioada interbelica, amintiri din epoca ceausista, obiecte de propaganda, fotografii cu personalitati politice, aparate de fotografiat de colectie, harti vechi, dar si sabii masonice. Printre loturile propuse, se remarca o blana de leopard primita cadou de Nicolae Ceausescu din partea unui lider african, in anii '70 (la un pret de pornire de 900 de euro) in opozitie spre exemplu cu o fotografie inedita a familiei lui Ion C. Bratianu, din 1890.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani